Hopp til hovedinnhold

SAIH

Kampsak

Inkluderende utdanning for LHBTQIA+-personer

TestbildeTestbilde

SAIH jobber for at alle skal ha lik rett til utdanning uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk eller kjønnskarakteristika (SOGIESC).

Det er en menneskerett å være den du er, og elske den du elsker. Likevel opplever mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet å bli utsatt for omfattende diskriminering. Mange steder er det kriminelt å være skeiv, til og med livsfarlig.

For å skape samfunn som respekterer og omfavner mangfold, må vi begynne med å transformere utdanningssystemet. Gjennom inkluderende og trygge læringsmiljøer og bedre kunnskap, kan vi bidra til å fremme positive holdninger og like rettigheter.

SAIH jobber for at høyere utdanning skal romme alle. Ingen skal oppleve diskriminering eller føle seg utrygge på campus, gjennom undervisning, pensum eller læringsmiljø. For å fremme trygge og inkluderende studiesteder støtter vi arbeid for å styrke kvaliteten på utdanningen, fjerne diskriminerende lover og for å fremme en helhetlig seksualitetsundervisning (CSE).

Historier fra vårt arbeid

En kvinne holder opp et regnbueflagg og jubler. Illustrasjonsbilde fra Unsplash.En kvinne holder opp et regnbueflagg og jubler. Illustrasjonsbilde fra Unsplash.

Historier fra vårt arbeid

Sør-Afrika vedtar lov mot hatprat og hatkriminalitet

Les historien
Se alle historier

Relevante
rapporter

SAIH utgir jevnlig fagrapporter på temaer vi jobber med. Her finner du de siste utgitte fagrapportene.

Se alle rapporter
Se alle kampsaker

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon