Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Communicating Worlds

I april ble SAIH invitert til å delta på konferansen «Communicating Worlds» i København, i regi av Timbuktu fonden. Tema for konferansen var hvordan vi kommuniserer om utvikling og det globale Sør, et tema som SAIH har jobbet mye med de siste årene. I likhet med SAIH, er Timbuktu Fonden opptatt av å fremme kunnskap og journalistikk om utvikling og globale forhold, for å sørge for et mer nyansert verdensbilde. På konferansen fikk vi muligheten til å drøfte ideer og felles utfordringer med sivilsamfunnsaktører fra hele Norden, og knytte kontakt med potensielle nye samarbeidspartnere.

En av de mest spennende personene vi møtte på konferansen, var Ivan Sigal fra den amerikanske organisasjonen Global Voices. Organisasjonen jobber for at flere skal få tilgang til viktige nyhetssaker som ellers ikke plukkes opp av internasjonal medier. I tillegg til å samle artikler, blogger, med mer fra et enormt kildenettverk, oversetter Global Voices materialet de samler inn til mer enn 35 ulike språk. Målet deres er å fremme stemmer fra marginaliserte samfunn og sørge for at underrepresenterte, lokale stemmer får en større plass i nyhetsbildet. Vi møtte også en representant for den irske NGO `en, Dòchas som har utarbeidet egne retningslinjer for bistandskommunikasjon, signert av (per i dag) 99 irske veldedige organisasjoner som jobber med globale spørsmål og bistand. Dette er en ide vi i SAIH også har jobbet med, og det var derfor gøy å møte noen som har kommet oss i forkjøpet. Vi oppfordrer alle som jobber med formidling og innsamling, til å la seg inspirere av «Dóchas Code of Conduct». Du kan se deres video øverst og lese mer om retningslinjene, her.

Nordisk samarbeid om infostøtten

Etter konferansen ble alle deltakerne oppfordret til å dele en idè man fikk underveis. Min ide handler om samhold og solidaritet. I likhet med situasjonen i Norge, er informasjonsstøtten i Danmark under stadig press. Summen som Opplysningsutvalget disponerer til sivilsamfunnet er i dag «sølle» 20 millioner. Jeg mener det burde være rom for å få til et tettere samarbeid i det nordiske sivilsamfunnet, for å beskytte informasjonsstøtten/opplysningsstøtten, slik at viktige prosjekter som Radi-Aid bevares, «Dóchas Code of Conduct», spres i Norden og at Global Voices (les: Globale stemmer) også kommer til Norden i fremtiden.

Folkelig opplysning om globale problemer og årsaker er viktig i tiden fremover dersom vi skal ha en rasjonell folkelig opinion, som kan stille krav til politikere om å tenke langsiktig og utjevnende. Som utenriksminister Børge Brende selv påpekte under Norad-konferansen i 2014, «et demokratisk samfunn trenger vaktbikkjer.»

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon