Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Afrikanske meninger i Aftenposten

I årets kampanje setter SAIH fokus nettopp på vestens framstilling av Afrika blant annet gjennom medier. En slik mulighet som Aftenposten har gitt, er med på å legge til rette for en framstilling på afrikanske ungdoms egne premisser. Si;D har også tidligere hatt temasider med et internasjonalt perspektiv. Liv Skotheim fra Si;D forteller at ideen til å løfte fram stemmer fra ungdom i Afrika kom fra en lignende ungdomsside i en sudansk avis.- Det er ikke for å sette ungdoms problemer opp mot hverandre, men å vise hva ungdom på andre kontinent er opptatt av, sier Skotheim.Flere av bidragsyterne er ungdommer fra Youth Media, SAIHs partner i Zambia. Anna Phiri, direktøren for Youth Media, legger vekt på at et slikt samarbeid med en norsk avis er viktig i deres arbeid. - Det gir en plass for våre stemmer, som unge afrikanere, en mulighet til å bli hørt i vestlig media og det gir også vårt arbeid mer troverdighet. For ungdommen er samarbeidet med på å bygge selvtillit og styrke dem som endringsaktører, sier Anna Phiri.Anna mener også at norsk ungdom kan dra nytte av samarbeidet. Det er alltid nyttig å lære hvordan ulike mennesker ser på verden. I bidragene på Si;D legger mange av ungdommene vekt på retten til utdannelse og hvor viktig det er at denne retten overholdes. Utdannelse er veien til frihet fra fattigdom, sier Besa Mulaye. Gjennom utdannelse og opplæring kan også unge delta i samfunnet, ytre sine meninger og påvirke til samfunnsendring. For som Udie og Maria George sier: ungdom er fremtiden.Valget av dag til å fremme afrikanske unge stemmer i en norsk avis er ikke tilfeldig: lørdag er det ”Day of the African Child”. 16. juni 1976 marsjerte tusenvis av skolebarn i Soweto township i Sør-Afrika i protest mot apartheids lover og for å kreve deres rett til undervisning på eget morsmål. Den i utgangspunktet fredelige marsjen ble forsøkt stanset av politiet, men endte med at flere hundre skolebarn ble skutt. ”Day of the African Child” er til minne om denne hendelsen og retter fokus mot afrikanske barns rettigheter.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon