Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Afrikanske meninger i Aftenposten

I årets kampanje setter SAIH fokus nettopp på vestens framstilling av Afrika blant annet gjennom medier. En slik mulighet som Aftenposten har gitt, er med på å legge til rette for en framstilling på afrikanske ungdoms egne premisser. Si;D har også tidligere hatt temasider med et internasjonalt perspektiv. Liv Skotheim fra Si;D forteller at ideen til å løfte fram stemmer fra ungdom i Afrika kom fra en lignende ungdomsside i en sudansk avis.- Det er ikke for å sette ungdoms problemer opp mot hverandre, men å vise hva ungdom på andre kontinent er opptatt av, sier Skotheim.Flere av bidragsyterne er ungdommer fra Youth Media, SAIHs partner i Zambia. Anna Phiri, direktøren for Youth Media, legger vekt på at et slikt samarbeid med en norsk avis er viktig i deres arbeid. - Det gir en plass for våre stemmer, som unge afrikanere, en mulighet til å bli hørt i vestlig media og det gir også vårt arbeid mer troverdighet. For ungdommen er samarbeidet med på å bygge selvtillit og styrke dem som endringsaktører, sier Anna Phiri.Anna mener også at norsk ungdom kan dra nytte av samarbeidet. Det er alltid nyttig å lære hvordan ulike mennesker ser på verden. I bidragene på Si;D legger mange av ungdommene vekt på retten til utdannelse og hvor viktig det er at denne retten overholdes. Utdannelse er veien til frihet fra fattigdom, sier Besa Mulaye. Gjennom utdannelse og opplæring kan også unge delta i samfunnet, ytre sine meninger og påvirke til samfunnsendring. For som Udie og Maria George sier: ungdom er fremtiden.Valget av dag til å fremme afrikanske unge stemmer i en norsk avis er ikke tilfeldig: lørdag er det ”Day of the African Child”. 16. juni 1976 marsjerte tusenvis av skolebarn i Soweto township i Sør-Afrika i protest mot apartheids lover og for å kreve deres rett til undervisning på eget morsmål. Den i utgangspunktet fredelige marsjen ble forsøkt stanset av politiet, men endte med at flere hundre skolebarn ble skutt. ”Day of the African Child” er til minne om denne hendelsen og retter fokus mot afrikanske barns rettigheter.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon