
Tyskland etablerer Students at Risk-program
Etter inspirasjon fra Norge, NSO og SAIH skal Tyskland nå gi stipender til utsatte studenter
Tittelen på rapporten viser til et sitat fra filippinske studentaktivister, som forteller om hvordan myndighetene i landet forsøker å fremstille studentene som fiender og dermed frata legitimiteten til aktivistene.
I tilknytning til vår politiske kampanje gir vi ut en rapport som gir en oversikt over studentaktivisme i ulike regioner i verden og som belyser de truslene som studentaktivister møter og de strategiene de bruker i møte med disse truslene.
Rapporten er skrevet av Chris Millora og Renee Karanungan, på vegne av SAIH.
Rapporten ser nærmere på 6 case-land hvor studentaktivisme på ulikt vis møtes av sanksjoner fra myndighetene. I Filippinene og Egypt får vi innblikk i hvordan studentaktivister gjennom historien har forsøkt å endre samfunnet. I Zimbabwe og Colombia ser vi hvordan kriminalisering av studentaktivister skjer parallelt med at studentene blir stemplet som farlige og rebelske. I Thailand og Sudan ser vi hvordan digitale plattformer både er en mulighet studenter til å nå ut med budskapet, men også et verktøy som brukes av autoritære myndigheter for å overvåke og sensurere.
Rapporten kommer med en rekke anbefalinger til myndigheter, sivilsamfunn og internasjonale aktører. Vi vil følge opp anbefalingene i vårt politiske påvirkningsarbeid.
Vi har også laget en oppsummering av de viktigste funnene fra rapporten.
Etter inspirasjon fra Norge, NSO og SAIH skal Tyskland nå gi stipender til utsatte studenter
SAIH is seeking a consultant or consultancy team to undertake an evaluation of SAIH’s Norec exchange programme. The application deadline is 15 May.
Vil du jobbe med innsamling i Norges største solidaritetsbevegelse for studenter og akademikere?