Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Zimbabwisk homo-organisasjon frikjent

(image) Chademana og hennes kollega Muhambi i GALZ ble fengslet og tiltalt for besittelse av pornografisk litteratur og undergraving av presidentens makt, etter at GALZ kontoret ble raidet av politiet 21. mai i år. Chademanas sak har pågått siden da og det har vært en stor påkjenning for henne personlig og for organisasjonens virksomhet. GALZ måtte stenge kontoret i tre måneder og er fremdeles ikke tilbake i ordinær virksomhet.

I en pressemelding understreker GALZ at frikjennelsen er en seier for menneskerettighetsforkjempere som jobber med å sikre rettighetene til lesbiske, homofile, bifile og trans-personer i Zimbabwe. Samme kveld som frikjennelsen av Chademana prøvde to polititjenestemenn å ta seg inn på eiendommen til GALZ kontoret ved å true vaktene med arrestasjon. Fremdeles opplever LHBT-rettighetsforkjempere diskriminering og trakassering av politiet. GALZ fortsetter sitt arbeid for å stanse diskrimineringen og frikjennelsen er en støtte i denne kampen. Den viser at det er mulig å vinne små seire selv innen regimer hvor de politiske lederne uttrykker homofobe og diskriminerende holdninger.

Les også: Myndighetene til angrep mot zimbabwisk homo-organisasjon

Les mer: Ressurser og nyheter her

Homoseksualitet er ulovlig i over 80 land, og i over halvparten av landene i Afrika. Sju land har dødsstraff.

Skeive ungdommer blir diskriminert over hele verden. De blir mobbet og utsatt for vold, holdt utenfor universiteter og kastet ut av skoler. Dette er ikke ok.

Hva kan jeg gjøre med det?

Signer vårt manifest mot seksuell apartheid Les mer om situasjonen for skeive ungdommer - internasjonalt og i Afrika Bli med i Facebookgruppa

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon