Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

“Yes, she can!”

(image) "Å investere i jenter og kvinners utdanning vil ha flere ringvirkninger: lavere barne- og barseldødelighet, bedre forebygging mot hiv og AIDS, bedre økonomi og større politisk deltakelse. Kvinners utdanning har en positiv innflytelse på tvers av generasjoner", påpeker UNESCOs generaldirektør Irina Bokova, i anledning årets Global Action Week.

Nettverket Global Campaign for Education (GCE) har siden 1999 aksjonert for å nå FNs tusenårsmål om utdanning for alle (Education for All - EFA) innen 2015. SAIH ble med i det norske GCE-nettverket i 2010. Flere norske organisasjoner er tilsluttet dette nettverket, og markerte blant annet årets kvinnedag med kronikken "Lisa burde vært på skolen".

Til tross for en rekke tiltak på statlig og internasjonalt nivå, har blant annet fokuset på utdanning for kvinner og jenter kommet til kort i arbeidet for EFA-målene. Årets Global Action Week oppfordrer derfor det internasjonale samfunn, statsledere og institusjoner til å slå et slag for kvalitetsutdanning for kvinner og jenter. Global Action Week markeres over hele verden. Sjekk ut hva som skjer her.

SAIH vil også denne uka blant annet rette fokus mot kampanjen på bloggen vår. Følg med!

Les mer om Global Action Week her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon