Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Viser støtte til fred i Colombia

Colombia har vært i borgerkrig i 52 år. Hundretusener er drept, og over 6 millioner Colombianere er drevet på flukt. I flere år har to av partene i krigen, regjeringen og den største geriljagruppa FARC, forhandlet om en fredsavtale som skulle være starten på et nytt Colombia. Folkeavstemningen 2. oktober ga et knepent flertall til de som jobber mot avtalen. Analysen av valget viste at de colombianerne som bor i områder som er hardest rammet av krigen stemte ja til fredsavtalen.

Resultatet av folkeavstemningen har fått folk til å trekke ut i gatene for å dele et felles ønske om fred, og flere fredsmarsjer har blitt avholdt i Colombia den siste uka. Utenfor parlamentet i Bogotá er det satt opp teltleir, hvor mange sier de ikke vil forlate plassen før det blir fred. Nobels fredspris, som det fredag ble offentliggjort at går til Colombias president, er også med på å gi håp, mener mange.

I solidaritet med alle de som har fått merke krigen på kroppen, og som ønsker en ny start, ønsker vi å vise vår solidaritet med et colombiansk folk som er klare for fred.

#PazALaCalle - fred mot krigen

Tirsdag 11. oktober arrangerer vi en fredsmarsj i Oslos gater. Under marsjen i Oslo, og over hele landet, oppfordrer vi folk til å vise sin støtte til det colombianske folk som ønsker å bringe freden ut i gatene (Paz A La Calle).

Bruk en tusj og skriv #PazALaCalle i håndflaten din. Ta en selfie hvor du viser håndflaten din. Del bildet på Facebook, Twitter og på Instagram med #PazALaCalle #FredMotKrigen

Utviklingen i Colombia skal også stå i fokus for årets Operasjon Dagsverk (OD), som i år har fått tittelen "Snu fortida!" og går til SAIHs arbeid med ungdom i landet. 

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon