Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Vil OD-2004 spille en rolle i fotball VM 2010?

(image) SAIHs partnere samlet i Everglades i Sør-Afrika August 2007 Den sørafrikanske staten har satt målsetting at kriminaliteten skal reduseres årlig med 7 til 10 %. Utviklingen viser at Sør-Afrika er på vei, men at tempoet ligger under målsettingen. Siste måling viser stagnasjon, og i noen tilfeller faktisk en forverring av situasjonen. De siste oversiktene har vist grunnlag for å stille spørsmål om strategien for bekjempelse av kriminalitet i Sør-Afrika.

Neste verdensmesterskap i fotball skal arrangeres i Sør-Afrika i 2010, og tusenvis av tilreisende forventes. Forberedelsene er store og det foregår storstilt bygging av sportsarenaer, transport- system og utvidet hotellkapasitet. Jokeren for mange er likevel Sør-Afrikas høye kriminalitet. Så sent som på Norads konferanse om ”Nye bilder fra Afrika” 15. oktober med internasjonal deltakelse, var et av spørsmålene – kriminaliteten. ”Vil Sør-Afrikas høye kriminalitet ødelegge for mesterskapen?”

SAIHs ”Ungdom mot vold” program i Sør-Afrika har nettopp gjennomført en midtveis evaluering. Programmet går ut på at man gjennom bevisstgjøring og motivasjon av ungdom, kan endre negativ atferd. Statistikken viser at en stor del av vold og kriminalitet i Sør-Afrika er forårsaket av nettopp ungdom. Som et siste innspill til evalueringen, var representanter fra alle SAIHs seks partnerne samlet i august. Dren Nupen har nå avsluttet evalueringen og utfordrer programmet til å sikte høyere. Evalueringen sier at prosjektene er på god vei til å ha en konstruktiv effekt i sine lokalsamfunn, men at disse erfaringen bør gjøres kjent for også å ha en effekt på nasjonal politikk i Sør-Afrika. Deltakerne på samlingen i august benyttet derfor anledningen til å starte planlegging av hvordan de kunne påvirke myndigheter på et enda høyere nivå.

Mens hele verden venter på fotball VM, jobber SAIHs partnere for å skape et tryggere samfunn både for alle tilreisende i 2010, men først og fremst for sørafrikanere flest.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon