Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Vil du engasjere deg i studentenes egen solidaritets- og bistandsorganisasjon?

Generelt om organisasjonen:

SAIH er en politisk uavhengig organisasjon som jobber med utdanningsbistand i Bolivia, Nicaragua, Zambia, Zimbabwe og Sør-Afrika, samt informasjonskampanjer og politisk påvirkning i Norge. SAIHs motto er Utdanning for frigjøring. Målet er politisk, økonomisk, sosial og kulturell frigjøring i Sør, basert på lokal kunnskap og kultur. Middelet er utdanning.

SAIH støtter høyere utdanning som er tilpasset lokale forhold, det vil si lokalt språk og kultur. Gjennom uformell utdanning får unge mennesker økt kompetanse og livskunnskap om egne rettigheter og plikter. Uformell utdanning er viktig i seg selv, men kan også gi kompetanse til å ta formell høyere utdanning.

Den primære målgruppen for SAIHs bistandsarbeid er unge mennesker. Gjennom å mobilisere unge mennesker til samfunnsansvar og medbestemmelse, styrker SAIH og SAIHs partnere demokratiske prosesser på lokalt og nasjonalt nivå. Gjennom utdanning får unge mennesker økte muligheter til å ta bevisste valg og de blir aktører.

Gjennom semesteravgiften støtter norske studenter SAIHs arbeid for studenters kamp for utdanning i sør. For å lese mer om tierordningen klikk her.

SAIH i Ås:

SAIHs lokallag organiserer møter, seminarer, aksjoner, stands og ulike andre arrangementer. Lokallagene arrangerer blant annet solidaritetsaksjoner med forfulgte studenter i Sør, markerer utvalgte dager som HIV/AIDSdagen, promoterer Fair Trade varer og deltar på sosiale arrangementer som 17. mai tog, kulturbegivenheter og en fest i ny og ne.

I tillegg er det jevnlig nasjonale og lokale arrangement og møter med samarbeidspartnere i Afrika og Latin-Amerika, og slik får du som aktivist i SAIH anledning til å bli virkelig kjent med SAIH og prosjektene. Hvert år får dessuten to heldige lokallagsaktivister reise med en prosjektansvarlig til ett av prosjektlandene til SAIH i ca to uker for å lære mer om bistandsarbeidet, og for å være en ressursperson for hele organsiasjonen gjennom å holde foredrag og lære andre om hvordan SAIH og våre partnere jobber.

Er du interessert? Les mer på SAIH sine nettsider: www.saih.no, ta kontakt med oss her i Ås på e-post: nestleder1@saih.no, eller kom på infomøte for høsten 25. august klokka 18 på P01 i Parkgården.

Information i English:

SAIH Ås see exchange students as a great resource and would like to include them in our work. Interested? Please contact us on nestleder1@saih.no if you would like more information on the organisation or would like to join the local chapter. An informational meeting will be held at P01 in Parkgården on August 25th at 6 pm.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon