Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Vil du engasjere deg i studentenes egen solidaritets- og bistandsorganisasjon?

Generelt om organisasjonen:

SAIH er en politisk uavhengig organisasjon som jobber med utdanningsbistand i Bolivia, Nicaragua, Zambia, Zimbabwe og Sør-Afrika, samt informasjonskampanjer og politisk påvirkning i Norge. SAIHs motto er Utdanning for frigjøring. Målet er politisk, økonomisk, sosial og kulturell frigjøring i Sør, basert på lokal kunnskap og kultur. Middelet er utdanning.

SAIH støtter høyere utdanning som er tilpasset lokale forhold, det vil si lokalt språk og kultur. Gjennom uformell utdanning får unge mennesker økt kompetanse og livskunnskap om egne rettigheter og plikter. Uformell utdanning er viktig i seg selv, men kan også gi kompetanse til å ta formell høyere utdanning.

Den primære målgruppen for SAIHs bistandsarbeid er unge mennesker. Gjennom å mobilisere unge mennesker til samfunnsansvar og medbestemmelse, styrker SAIH og SAIHs partnere demokratiske prosesser på lokalt og nasjonalt nivå. Gjennom utdanning får unge mennesker økte muligheter til å ta bevisste valg og de blir aktører.

Gjennom semesteravgiften støtter norske studenter SAIHs arbeid for studenters kamp for utdanning i sør. For å lese mer om tierordningen klikk her.

SAIH i Ås:

SAIHs lokallag organiserer møter, seminarer, aksjoner, stands og ulike andre arrangementer. Lokallagene arrangerer blant annet solidaritetsaksjoner med forfulgte studenter i Sør, markerer utvalgte dager som HIV/AIDSdagen, promoterer Fair Trade varer og deltar på sosiale arrangementer som 17. mai tog, kulturbegivenheter og en fest i ny og ne.

I tillegg er det jevnlig nasjonale og lokale arrangement og møter med samarbeidspartnere i Afrika og Latin-Amerika, og slik får du som aktivist i SAIH anledning til å bli virkelig kjent med SAIH og prosjektene. Hvert år får dessuten to heldige lokallagsaktivister reise med en prosjektansvarlig til ett av prosjektlandene til SAIH i ca to uker for å lære mer om bistandsarbeidet, og for å være en ressursperson for hele organsiasjonen gjennom å holde foredrag og lære andre om hvordan SAIH og våre partnere jobber.

Er du interessert? Les mer på SAIH sine nettsider: www.saih.no, ta kontakt med oss her i Ås på e-post: nestleder1@saih.no, eller kom på infomøte for høsten 25. august klokka 18 på P01 i Parkgården.

Information i English:

SAIH Ås see exchange students as a great resource and would like to include them in our work. Interested? Please contact us on nestleder1@saih.no if you would like more information on the organisation or would like to join the local chapter. An informational meeting will be held at P01 in Parkgården on August 25th at 6 pm.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon