Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Viktig informasjon til deg som er student

Teresa Canaviri er aymaraindianer fra Bolivia. Morsmålet hennes er aymara, og hun snakker perfekt spansk. Å snakke spansk er en forutsetning for å ta høyere utdanning i Bolivia. På universitetet ble hun ikke tatt på alvor, fordi hun snakket med aksent. Likevel tok hun avsluttende eksamen. Canaviri er i dag minister i den bolivianske regjeringen. Hun er vår heltinne. Hvem er din heltinne?

Dette er teksten på løpesedlene SAIH sprer på universiteter og høgskoler i hele Norge:

Viktig informasjon til deg som er student Fra høsten 2005 vil opptak til medisin, sykepleie og psykologi kreve inngående kjennskap til healing, åndemaning og urter. Karakterer fra videregående skole eller høyere utdanning vektlegges ikke lenger ved opptak.

Porcela Sandino er miskitoindianer fra Nicaragua, og kan ikke lese eller skrive. Hun er tradisjonell medisiner. Hun stoppet en alvorlig epidemi som rammet Atlanterhavskysten av Nicaragua, etter at flere titalls leger og psykologer hadde mislykkes. Porcela Sandino er tilknyttet institutt for tradisjonell medisin ved URACCAN-universitetet i Nicaragua. Hun er vår heltinne. Hvem er din heltinne?

Viktig informasjon til deg som er studentVed fordeling av studieplasser høsten 2005 vil menn prioriteres. Kvinner som i dag studerer, får tilbud om veiledning for avvikling av påbegynte studier. Kvinner som kan dokumentere støtte fra far, bror eller ektemann vil unntaksvis kunne bli vurdert for opptak til lavere grads studier.

Eliza Quispe er 23 år og aymaraindianer fra Bolivia. Som kvinne fra landsbygda var sjansene små for at hun skulle ta høyere utdanning. Eliza Quispe godtok ikke å stille bakerst i køen. I dag er hun ingeniørstudent i La Paz og finansierer studiene gjennom å jobbe med lederopplæring blant aymaraungdom. Hun er vår heltinne. Hvem er din heltinne?

SAIH støtter høyere utdanning på egne premisser for urfolk og minoriteter i Bolivia og Nicaragua.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon