Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

​Verdens beste vintersamling

13. – 15. mars samlet over 70 aktivister seg fra hele landet på Strandheim i Nærsnes for å snakke kampanje, politikk og utveksle erfaring på tvers av lokallag. Det var tid for SAIHs første vintersamling!

Årets politiske kampanje handler om okkupasjonen av Vest-Sahara og det var skolering av dette som var fokuset på samlingen i helgen. Dette har lenge vært en viktig kampsak i SAIH og vi er veldig glade for at vi denne våren får spre kunnskap om denne glemte konflikten.

Vi fikk besøk av Magnhild Bøgseth, tidligere nestleder i SAIH og nåværende styreleder i Støttekomiteen for Vest-Sahara, som fortalte oss alt om det historiske bakteppet for okkupasjonen og FNs rolle i konflikten. I tillegg var vi så heldige å få høre sterke og inspirerende historier om livet som saharawiene lever i flyktningleirene i Algerie av menneskerettighetsaktivist Asria Mohamed!

Lørdag kveld var det duket for temafest, og lokallagsaktivistene var nesten ikke til å kjenne igjen i fantastiske kostymer. Festen fortsatte langt ute på natten, og etter timesvis med dansing samlet vi oss rundt bålet ved vannkanten på Oslofjordens riviera.

På søndag var det tid for skolering av hvordan gjennomføre stunt og stands, bli en enda bedre lokallagsleder og økonomi- og skrivekurs. Vi fikk også besøk av Tommy Aarethun, som holdt et strålende informativt foredrag om hvordan få kontakt og samarbeide med studentparlamentene.

Vi takker Strandheim for fantastisk mat og lokallagsaktivister og deltagende studentpolitikere for en herlig og inspirerende helg! Vi sees på sommercamp i juni :-)

Les også: Derfor bør DU bli med i SAIHs lokallag!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon