Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Verdens Beste Nyheter søker frivillige!

Verdens Beste Nyheter består av tre arbeidsgrupper

Journalistgruppen: ansvar for produksjon av innhold til papiravisen, men også til nettsiden verdensbestenyheter.no. Vi ser etter deg som er glad i å skrive, oversette nyhetsartikler og har erfaring med eller har lyst til å lære mer om nyhetsformidling og publisering på nett! Arrangementsgruppen: arbeider med å spre kunnskap og informasjon om kampanjen og vår tematikk gjennom planlegging og gjennomføring av faglig arrangementer, kreative stunts og inspirerende presentasjoner. Kampanjedagsgruppen: her vil du få mulighet til å jobbe med logistikk frem mot selve kampanjedagen i september, da hundrevis av frivillige er med på å dele ut papiravisen vår over hele landet. Hovedansvaret til grupper er å rekruttere og opprettholde kontakt med frivillige som skal dele ut avisen og utforme materiell og merch.

Arrangementsgruppen og kampanjedagsgruppen krever at du bor i Oslo eller omegn. For journalistgruppen er det ingen krav til bosted.

Oppstart: midten av februar

Vervets størrelse Arbeidsmengden varierer veldig ut ifra hvilken gruppe du er med i. Det er ønskelig at du kan være med i gruppen ut året, men det er mulighet for å være med fram til sommeren. Det er forventet at du kan delta på gruppemøter 1-2 ganger i måneden. Det finnes mange ulike ansvarsoppgaver innenfor hver gruppe, av ulik størrelse.

Journalistgruppa har en mer hektisk periode på våren fordi da produserer årets kampanjeavis. Utenom dette har gruppen jevnt arbeidsmengde gjennom hele året, og det er ønskelig at du kan bidra med ti-tolv artikler (både egenproduserte og oversetting) i løpet av vervet.

Arrangementsgruppa har hektiske perioder rundt planlegging og gjennomføring av arrangementer, presentasjoner og stunt. Rundt kampanjeperioden på høsten vil man gjennomføre flere arrangementer, men det kan også være på våren og sommeren. Det er forventet at du kan sette av tid og ressurser til både planlegging og gjennomføring av arrangementer.

Kampanjedagsgruppa har den mest hektiske perioden i de to månedene opp mot kampanjedagen som er i slutten av september. I denne perioden at du kan sette av minst to timer til arbeid per uke.

Høres dette interessant ut? Send inn søknadstekst på maks 1 side til vbn@saih.no. Skriv noe om deg selv og din bakgrunn, hvorfor du ønsker å være med og hvilken gruppe du kan tenke deg å være med i. Frist: 29.01.20

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, så kontakt oss gjerne på vbn@saih.no

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon