Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

VERDENS BESTE NYHETER I SKOLEN

Vi søker nå etter personer med undervisnings- og/eller lærerbakgrunn til en fokusgruppe.

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som formidler framskritt og positive nyheter om internasjonal utvikling, og bærekraftsmålene. Vi ønsker å fremme en aktuell og nyansert forståelse av verden, og vi setter fokus på positive nyheter som ofte ikke når det tradisjonelle nyhetsbilde. Vi tror at nyansert kunnskap skaper håp, og at håp skaper motivasjon for handling. Verdens Beste Nyheter er inspirert av den danske informasjonskampanjen med samme navn, og i Norge er kampanjen et samarbeidsprosjekt mellom Spire, Changemaker og SAIH. Du kan lese mer om kampanjen her.

Vi ønsker å lage et undervisningsmateriell som gir kunnskap om framskrittene og positiv utvikling som finner sted, og som engasjerer til troen på samfunnsendring.

Fokusgruppenes oppgaver vil bestå av å gi faglig tilbakemeldinger og råd til to utkast. Tidsperioden vil være fra 29.april – 3.juni.

Materiellet vil rette seg mot elever i 10.trinn, Vg1 og Vg2, og gå under fagene norsk og samfunnsfag. Det vil bestå av rundt fem oppgaver på totalt rundt fem-seks sider. Oppgavene vil inkludere lærerveiledning, framgangsmåte, kompetansemål og eksterne ressurser. Vi ønsker spesielt tilbakemelding på materiellets brukervennlighet, relevans og kvalitet.

Du vil gi tilbakemeldinger og faglig rådgivning i to runder, og forventet arbeidsmengde er rundt 5 timer. Arbeidsperioden vil etter planen være mellom 29.april-13.mai (første runde), og deretter 27.mai-3.juni (andre runde). Det kan foregå små endringer i datoer, og det er nødvendig at du kan være noe fleksibel med disse datoene.

Kampanjen drives i all hovedsak av frivillige som arbeider hele året. Vi har dessverre ikke mulighet til å gi lønn, men et symbolsk honorar på 1000 kr for arbeidet.

Høres dette interessant ut?

Send en kort mail til prosjektleder Marthe Jæger Tangen på marthe.tangen@saih.no innen 26.april hvor du forteller om deg selv, din bakgrunn og hvorfor du ønsker å være med i fokusgruppa.

Spørsmål eller annet kan rettes til samme person.

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet
a large group of people are posing for a picture in front of a building .a large group of people are posing for a picture in front of a building .

Nyhet

Dette skjedde på SAIHs Årsmøte

26. og 27. april var over 60 delegater, observatører og gjester samlet på Grønland i Oslo for SAIHs årsmøte 2024.

Les nyhet
en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.

Nyhet

Ledig stilling: Innholdsprodusent

SAIH søker deg som er visuelt sterk med teft for god historiefortelling, og som har erfaring med strategisk oppfølgning av eide og fortjente flater i sosiale medier.

Les nyhet
Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon