Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Vel overstått foredrag

Det var bra oppmøte og etterhvert som folk begynte å strømme til måtte vi åpne skilleveggen mellom athene 1 og 2 for å få plass til alle. Både studenter, journalister, forelesere og andre hadde funnet veien til P46 for å høre Wamwere fortelle om bakgrunnen og årsakene til konflikten i hjemlandet Kenya.

(image)

Wamwere mener den underliggende årsaken til opprøret er negativ etnisitet. Kenya er et land med mange etniske grupper og det har vært sterke sammenstøt mellom disse gruppene. Noen av Kenyanerne i salen påpekte derimot at det er valgfusk under presidentvalget i desember som har utløst konflikten, og at mange i landet ikke opplever ulik etnisitet som et problem. Det ble mange spørsmål og en heftig diskusjon om temaet.

(image)

Etter foredraget var det mange som ville snakke med Wamwere. Vi fikk besøk av både Dagbladet, Aftenposten og Oslostudenten. I februarutgaven av Oslostudenten finnes det en artikkel om foredraget.

(image)

Både Wamwere og Journalisten Morten Conradi, som hadde kontaktet oss om å ta imot Wamwere når han kom til Norge, fikk blomster og SAIH t-skjorter som Nina og Grace delte ut. Conradi traff Wamwere da han levde i eksil i Norge, og har laget dokumentaren Koigi wa Wamwere vender hjem som vi viste på Fyrhuset samme uke.

(image)

Vi satte frem et godt utvalg av frukt, kjeks og kaffe som alle kunne forsyne seg av under foredraget. Her koker Marie-Therèse kaffe på Studentparlamentet.

(image)

Leder for lokallaget Anette gjorde en flott jobb med å holde kontakt med alle og fordele oppgaver. På foredraget hadde hun sin fulle hyre med å være ordstyrer. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på arrangementet og Wamwere kunne fortelle at han hadde kost seg, og var veldig forøyd!

(image)

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon