Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Veka i Sogndal støtter miljøskole

Miljøskolen Wawashang tilbyr Nicaraguas første tekniske utdanning i bærekraftig landbruk og skogforvaltning. Skolen befinner seg i regnskogen på landets karibiske kyst der det bor mange urfolksgrupper, og som i stadig større grad berøres av internasjonale selskapers brutale hogst av skogen.

Landområdene og regnskogen skal ifølge landets lover om selvstyre tilfalle de ulike folkegruppene som bor der, men det er fremdeles langt fra lovverk til virkelighet. Det er derfor svært viktig at unge mennesker får kunnskap om, og engasjement for miljø og bærekraft.

Wawashang gir unge mennesker mulighet til å kombinere tradisjonelle og moderne metoder for landbruk og skogforvaltning.

I tillegg til teknisk kunnskap, fokuserer skolen på viktige kjønnsspørsmål og på å styrke hver enkelt elevs identitetsfølelse innenfor en flerkulturell ramme.

Den unike kombinasjonen av teori og praksis skolen tilbyr – med noen uker på skolen og noen uker hjemme – lar studentene ta med seg praktiske utfordringer tilbake til skolen og samtidig bruke egen kreativitet til å finne løsninger som er tilpasset deres egen virkelighet. Denne erfaringen styrker ungdommens tillit til egne ressurser og åpner for at ungdom i tidlig alder lettere kan ta lederroller i lokalsamfunn med store generasjons- og kjønnsforskjeller.

Miljøskolen ble startet opp i 2004 og får støtte fra SAIH.

Les mer på Veka sine nettsider.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon