Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Veggmaleriet Blindern tar form

Soroyas kunst har alltid et politisk budskap, i pakt med den latinamerikanske mural(=murmaleri)-tradisjonen. Det gjelder også for maleriet på Blindern, som setter fokus på viktigheten av høyere utdanning for utvikling av demokrati og menneskerettigheter.

- Hvert prosjekt er interessant for meg. Det er som å ha et barn! Og det er spennende med et annet land, en annen kultur og et annet vær, ler Soraya, og avslører at hendene under de tynne plasthanskene er temmelig kalde.

Soraya har på forhånd laget en skisse, som hun og studentene jobber ut ifra. Det har vært en del av målsetningen for så vel Soraya som SAIH at dette skulle være et inkluderende prosjekt, og alle som har hatt lyst har kunnet være med.

(image) Soroya Moncada på Blindern.

- Å jobbe med studenter er fint, for det er forskjellig hver gang. Ingen av de som er med nå har malt før, men det fungerer veldig bra. Og andre studenter er veldig interesserte, de kommer bort til oss og spør hva vi holder på med, sier Soroya.

En av de som har vært med på å lage maleriet, er leder av SAIH Blindern, Julie Estdahl.

- Det har vært kjempegøy og en morsom måte å tiltrekke seg oppmerksomhet på. Det er første gangen jeg har malt, men det har gått veldig greit. Soroya er en god lærer, og veldig tålmodig med oss, sier hun.

Maleriet skal være ferdig fredag 28. april klokken 13.00. Da vil det bli holdt appeller ved utviklingsminister Erik Solheim, SAIH-leder Kathrine Sund og SST-leder McDonald Lewanika fra Zimbabwe.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon