Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Utdanning innen kunst og kultur

(image)

SAIHs samarbeidspartnere i Sør-Afrika som arbeider med utdanning innen kunst og kultur vil introdusere nye måter å undervise på i skolen. Partnerene driver med opplæring av lærere og utvikling av læreplaner og materiell. De søker å knytte bånd mellom den formelle og den uformelle utdanningssektoren slik at kompetansen til kunstnere fra lokalsamfunn kan tas i bruk i utdanningen.

Målsettingene med prosjektene er:

Utvikle og teste nye lærerplaner, støtte gjennomføringen av nye lærerplaner på alle nivåer i skolen. Øke antallet av trenete lærere med kunnskap om kunst og kultur som kan gjennomføre de nye lærerplanene. Arbeide med sertifisering slik at folk i uformell sektor får muligheten til å være med å bidra. Styrke levedyktigheten til "community-based" kunst og kultur initiativer. Støtte interaksjon mellom høyere utdanningsinstitusjoner og "community-based" trening og produksjon Støtte trening innen kunst- og kultursektoren som bidrar til jobbskaping.

Prosjektene som SAIH støtter i år er:

Moving Into Dance Sibikwa Community Theatre Curriculum Development Project Art Teachers Initiative KwaMashu Community Advancment Project

"The main challenge in modern education is to make the greatest number of people inventive, capable of personal creativity, and able to adapt mentally to a changing world, while preserving their own identity and cultural calues. The foundations of creativity lie in artistic activity, which in turn is upheld by cultural and family traditions that surround every child as he or she grows."

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon