Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Universidad de las Regiones Autónomas de la Costa Caribe Nicaragüense

(image) URACCAN er den viktigste og mest fremtredende høyere utdanningsinstitusjonen på Den karibiske kysten. Da URACCAN ble opprettet som universitet i 1995, var SAIH en av få organisasjoner som trodde på urfolk og afroetterkommere på Den karibiske kystens evne til selv å utvikle relevant utdanning på egne premisser. På tross av sin unge alder, kjemper URACCAN allerede for å stille på lik linje med andre universiteter i landet og å oppnå internasjonal akkreditering. URACCAN er et desentralisert universitet som tilbyr undervisning der lokalbefolkningen bor.

Universitetet URACCAN jobber for å styrke urfolks- og afroetterkommeres rettigheter gjennom relevant utdanning, interkulturell kommunikasjon og likestilling.

SAIH samarbeid med URACCAN bidro til at:

Nicaraguas aller første utdanning innen mental helse på Licenciaturanivå (litt mer enn bachelor) ble ferdigstilt, et samarbeid mellom URACCAN og Høgskolen i Sør-Trøndelag. Høgskolen i Oslo begynte å samarbeide med URACCAN om en master i interkulturell journalistikk. URACCAN begynte å utvikle en mastergrad i interkulturell tospråklig utdanning, som det første i Mellom-Amerika og andre i Latin-Amerika. URACCAN kan satse på forskning, som styrker URACCANs rolle som en viktig bidragsyter i utformingen av de autonome regionenes utdannings-, helse- og jordfordelingspolitikk.

SAIH har også direkte samarbeid med studentorganisasjonen for å styrke studenters reelle deltakelse i utforming og gjennomføring av universitetets politikk og akademiske tilbud.

Samarbeidet er støttet av Norad gjennom programmet ”Interkulturell utdanning for urfolk og afroetterkommere i Nicaraguas autonome regioner”.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon