Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Topplederne ved UiA gir av lønnen sin til SAIH

UiAs to toppledere har tegnet seg som personlige givere til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) gjennom en lønnstrekksordning. Ordningen gjør at et valgfritt beløp trekkes fast hver måned.

– Vi er sikkert mange som husker ordningen fra våre studentdager. Som studentpolitiker på ADH var jeg med å innføre at studentene betalte SAIH-tieren over semesteravgiften. Men SAIH er ikke bare for studenter, men også for akademikere, sier Smith-Tønnessen og oppfordrer sine UiA-kollegaer til å støtte hjelpeorganisasjonen.

Enkelt

Du kan gå inn på lønnstrekkordningen hos SAIH, https://saih.no/bidra/lonnstrekk/ og fylle ut kontraktskjema.

– Du bestemmer beløpet selv, og så sender du det inn. Da registrerer vi deg hos administrasjonen på Universitetet i Agder (UiA) og du vil bli automatisk trukket i lønn. Ordningen løper så lenge du vil og kan avsluttes når som helst ved å sende en mail til info@saih.no, sier Anne Gerd Grimsby Haarr, kommunikasjonsrådgiver hos SAIH.

UiA er medlem, vil du?

UiA meldte seg inn i SAIH for ett år siden og styrker med det arbeidet norske studenter og universitetsansatte gjør for utdanning og akademisk frihet verden rundt.

Se alle medlemsorganisasjonene i SAIH her. I tillegg til at UiA er medlem, så kan altså den enkelte melde seg inn. Ved økonomiavdelingen på UiA opplyses det at givere til organisasjoner som SAIH får skattefritak for gaver som ut over 500 kroner i året.

- Dersom man gir 42 kroner i måneden – 504 kroner i året - får man altså automatisk skattefritak for beløpet. I praksis betaler man altså da bare rundt 370 kroner av et beløp på rett over 500 kroner.

Til god utdanning og akademisk frihet 

Pengene går via SAIH til 40 organisasjoner i åtte land i Latin-Amerika, sørlige Afrika og Asia som arbeider for akademisk frihet, og for at unge mennesker skal ha rett til god utdanning slik at de kan bidra til et mer rettferdig og inkluderende samfunn. I tillegg arbeider SAIH politisk både i Norge og andre land for bedre rammevilkår for utdanning og utvikling globalt.

Denne saken ble nylig publisert på UiAs intranett og er gjengitt med tillatelse. Vi tilbyr også lønnstrekk på følgende læresteder:

Universitetet i Oslo (UiO) Universitetet i Bergen (UiB)Universitetet i Stavanger (UiS)Universitetet i Tromsø (UiT)Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)

Påmeldingsskjema for lønnstrekk finner du her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon