Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Topplederne ved UiA gir av lønnen sin til SAIH

UiAs to toppledere har tegnet seg som personlige givere til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) gjennom en lønnstrekksordning. Ordningen gjør at et valgfritt beløp trekkes fast hver måned.

– Vi er sikkert mange som husker ordningen fra våre studentdager. Som studentpolitiker på ADH var jeg med å innføre at studentene betalte SAIH-tieren over semesteravgiften. Men SAIH er ikke bare for studenter, men også for akademikere, sier Smith-Tønnessen og oppfordrer sine UiA-kollegaer til å støtte hjelpeorganisasjonen.

Enkelt

Du kan gå inn på lønnstrekkordningen hos SAIH, https://saih.no/bidra/lonnstrekk/ og fylle ut kontraktskjema.

– Du bestemmer beløpet selv, og så sender du det inn. Da registrerer vi deg hos administrasjonen på Universitetet i Agder (UiA) og du vil bli automatisk trukket i lønn. Ordningen løper så lenge du vil og kan avsluttes når som helst ved å sende en mail til info@saih.no, sier Anne Gerd Grimsby Haarr, kommunikasjonsrådgiver hos SAIH.

UiA er medlem, vil du?

UiA meldte seg inn i SAIH for ett år siden og styrker med det arbeidet norske studenter og universitetsansatte gjør for utdanning og akademisk frihet verden rundt.

Se alle medlemsorganisasjonene i SAIH her. I tillegg til at UiA er medlem, så kan altså den enkelte melde seg inn. Ved økonomiavdelingen på UiA opplyses det at givere til organisasjoner som SAIH får skattefritak for gaver som ut over 500 kroner i året.

- Dersom man gir 42 kroner i måneden – 504 kroner i året - får man altså automatisk skattefritak for beløpet. I praksis betaler man altså da bare rundt 370 kroner av et beløp på rett over 500 kroner.

Til god utdanning og akademisk frihet 

Pengene går via SAIH til 40 organisasjoner i åtte land i Latin-Amerika, sørlige Afrika og Asia som arbeider for akademisk frihet, og for at unge mennesker skal ha rett til god utdanning slik at de kan bidra til et mer rettferdig og inkluderende samfunn. I tillegg arbeider SAIH politisk både i Norge og andre land for bedre rammevilkår for utdanning og utvikling globalt.

Denne saken ble nylig publisert på UiAs intranett og er gjengitt med tillatelse. Vi tilbyr også lønnstrekk på følgende læresteder:

Universitetet i Oslo (UiO) Universitetet i Bergen (UiB)Universitetet i Stavanger (UiS)Universitetet i Tromsø (UiT)Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)

Påmeldingsskjema for lønnstrekk finner du her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon