Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Tilbakeslag for skeives rettigheter i FN

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Dette betyr at dersom en homofil blir henrettet, uten domstolsavgjørelse og uten etterforskning, så vil ikke FN kunne rapportere at grunnen var seksuell diskriminering. Dessverre illustrerer det hvor kontroversielt homofili er i det internasjonale samfunnet og i FN, og nyheten er et tilbakeslag for rettighetskampen. I dag er homoseksualitet ulovlig i over 80 land og i sju land kan en få dødsstraff.

Resolusjonen, som ble fremmet av nordiske land, har blitt vedtatt i FN hvert andre år siden 1999. Den skal beskytte alle menneskers rett til liv og staters plikt til å etterforske alle drap. Der det i 2008 kom inn at seksuell orientering ikke skal være grunnlag for henrettelse uten dom, står det atter en gang bare “alle diskriminerende grunnlag” etter press fra Afrikanske og Arabiske stater.

Vedtaket, som ventes å bli formelt vedtatt av generalforsamlingen i desember, spesifiserer imidlertid mange andre typer vold, inkludert drap for rasistiske, nasjonale, etniske, religiøse eller språklige grunner og drap på flyktninger, urbefolkning og andre grupper.

Det er svært alvorlig når verdens nasjoner ikke kan enes om å anerkjenne seksuell orientering i kampen mot diskriminering. Derfor må norske myndigheter, organisasjoner og utdanningsinstitusjoner fortsette og eksplisitt fremme likestilling for seksuelle minoriteter.

SAIHs kampanje 2010:Signer vårt manifest mot seksuell apartheid Les mer om situasjonen for skeive ungdommer - internasjonalt og i Afrika samt nyheter og ressurser underBli med i Facebookgruppa

Linker:Vedtak desember 2008: http://www.hrw.org/en/news/2008/12/18/un-general-assembly-statement-affirms-rights-all

Vedtak november 2010: http://www.ishr.ch/general-assembly/957-ga-third-committee-takes-backward-step-on-sexual-orientation-in-relation-to-extrajudicial-executions http://af.reuters.com/article/worldNews/idAFTRE6AG0BM20101117http://blikk.no/nyheter/item/6307-tilbakeslag-i-fn http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat2/thread106739/#post_106992

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon