Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Radi-Aid Awards 2016: Her er årets vinnere

Torsdag kveld ble vinnerne av årets Radi-Aid Awards annonsert på den offisielle seremonien i Oslo.

Vinnerfilmen i den «verste» kategorien, Rusty Radiator, handler om Helena og hennes foreldre som får beskjed om at hun endelig har fått en fadder fra Australia. «Fremmer dyptliggende oppfatninger om vestlig overlegenhet over land i Sør», sier juryen om filmen.

- Denne videoen er noe av det verste vi har sett innen fadderordning-konseptet. Den fremstiller giveren som den eneste redningen og jenta og hennes foreldre som svært stakkarslige, sier Inga Nymo Riseth, leder i SAIH.

Compassion International er en kristen fadderorganisasjon med hovedkontor i USA. Om lag 1,5 millioner barn støttes direkte av donorer, en type fadderordning som har vært gjenstand for mye kritikk de siste årene. Generalsekretær i Compassion Norge, Claes Parsmo, uttalte til Vårt Land forrige uke at videoen er misforstått.

Positiv film om HIV

I kategorien Golden Radiator ble filmen «Love a positive life» fra International HIV & Aids Alliance årets vinner, tett etterfulgt av Amnesty Polen og Plan International Storbritannia. «Bryter ned fordommer og stereotypier om HIV», sier juryen om vinneren.

- De har klart å fremstille HIV på en måte man svært sjelden ser. Den unge kvinnen har tatt kontroll over sykdommen og eget liv. Hun er engasjerende og snakker aktivt for seg selv – uten noen «hvit helt» tilstede, sier Riseth.

Internasjonal oppmerksomhet og debatt Det er fjerde gang SAIH arrangerer den populære prisutdelingen. De nominerte er plukket ut av en internasjonal fagjury, mens vinnerne er kåret gjennom en åpen internettavstemning. Folk fra hele verden har stemt på sine favoritter de siste ukene.

To av jurymedlemmene, Youngui Park fra Sør-Korea og Leah Young fra USA, annonserte årets vinnere under seremonien i Oslo torsdag kveld.

Les mer om årets nominerte på RadiAid.com.

Internasjonal oppmerksomhet og debatt

Det er fjerde gang SAIH arrangerer den populære prisutdelingen. De nominerte er plukket ut av en internasjonal fagjury, mens vinnerne er kåret gjennom en åpen internettavstemning. Folk fra hele verden har stemt på sine favoritter de siste ukene. 

To av jurymedlemmene, Youngui Park fra Sør-Korea og Leah Young fra USA, annonserte årets vinnere under seremonien i Oslo torsdag kveld.

Les mer om årets nominerte på RadiAid.com.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon