Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

The Federation of African Media Women Zimbabwe

(image) FAMWZ ble opprettet i 1985 av kvinnelige journalister som opplevde at de ikke kom til orde i media på like linje som menn, og mente at fremstillingen av kvinner i media var feilaktig. Organisasjonen har fokusert på opplæring og bevisstgjøring hos medlemmene, en bevisstgjøringsprosessen som ledet FAMWZ til å opprette en lokalradio for kvinner på landsbygda. Igjennom lokalradioen fikk kvinner fremme aktuelle problemer og saker som opptok dem. Men med partiet ZANU-PFs stadige innstramninger overfor journalister og medienes frihet på 90-tallet måtte FAMWZ nedlegge den lokale radiostasjonen. I løpet av denne tiårsperioden har FAMWZ videreutviklet alternative metoder til å innhente informasjon og formidling av nyheter innen for sine nettverk. Slik får fortsatt mange kvinner på landsbygda ved hjelp av FAMWZ informasjon som er relevant for deres livssituasjon, samtidig som FAMWZ også får formidlet rurale kvinners synspunkter og meninger til de statlige og monopoliserte mediene.

SAIH støtter FAMWZ i 2009/2010 i et pilotprosjekt som skal gi ungdom:

opplæring til å formidle sine meninger igjennom ulike media opplæring i kritisk mediabruk muligheten til å presentere tematikk og saker som opptar ungdom til ungdom.

Pilotprosjektet er basert i Seke, Mashonaland og er støttet av NORAD igjennom programmet ”Utdanning for studenter og ungdoms deltakelse i Zimbabwe”.

http://www.famwz.org.zw/

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon