Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

The Centre for the Study of AIDS (CSA) University of Pretoria.

(image) SAIH har samarbeidet med CSA siden 2001, med henholdsvis NORAD- og Operasjon Dagsverk-finansiering. SAIH har lenge hatt et uttrykt ønske om å styrke arbeidet i Afrika og samarbeidet med CSA er et ledd i denne satsingen. Det har også vist seg at institusjonaliseringen av hiv-/aidsarbeid innenfor universitetsmiljøer har vært lite utviklet i Afrika fram til nå. CSAs idé er å gå bort fra isolerte forskningsprosjekter på Hiv/aids til en mer helhetlig tilnærming av hiv-/aidstrusselen både på universitetet og i samfunnet det betjener.

CSAs ønske om å fokusere på en studentledet respons, hvor man styrker ledelsesopplæring og utvikling ledet av studentene selv, var av avgjørende betydning for SAIH. Vår utdanningsstrategi vektlegger at forebygging av hiv/aids og styrking av ungdom og studenters seksuelle rettigheter skal bli prioritert.

CSA har gradvis vokst og fått økt innflytelse på universitetet, i lokalsamfunnet og internasjonalt. Representanter for hiv/aidsarbeidet på universitetene i regionen har ytret ønske om å få overført kunnskap fra CSA, og senteret ønsker selv å kunne spre det arbeidet de gjør. SAIH har fra 2005 støttet programmet ”Future Leaders @ Work Across Boarders” som er et samarbeid mellom CSA og universiteter i Botswana, Namibia, Swaziland, Zambia, Malawi og Mosambik. Erfaringene som CSA har gjort seg siden de startet opp i 1999 blir brukt for å videreutvikle eksisterende program på samarbeidsuniversitetene. CSA kurser frivillige studenter på University of Pretoria i seks ulike moduler og gir dette utdanningstilbudet til studenter og ledelse ved samarbeidsuniversitetenes ut fra ønsker og behov.

Befriending, (peer councelling), Prosjekter i lokalsamfunnet, Utdanning og forbygging, Forskning, Media, og Prosjekter på arbeidsplassen.

http://www.csa.za.org/

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon