Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Tenk Større!

1: «Lite futt med bistandskutt!»

Norsk bistand har store konsekvenser for millioner av mennesker i verden. Til tross for at det ikke bare er størrelsen på budsjettet som er viktig, vil store kutt i norsk bistand høyst sannsynlig medføre redusert effekt.

Partiene som stiller til valg 9. september har svært ulike planer for norsk bistand. Likevel har ikke norsk utviklingspolitikk vært et tema i valgkampen. Vi vil at partiene skal tydelige på hvordan de de ønsker å innrette norsk utviklingssamarbeid, og eksplisitt fortelle hvordan de vil bruke norske bistandspenger.

Vi mener at overskuddsnasjonen Norge bør gi et solid bidrag til internasjonal utvikling og fattigdomsbekjempelse.

2: «Gå for utdanningsløft mot fattigdomskløft!»

Om lag 70% av verdens befolkning er unge mennesker. Det er viktig å prioritere denne befolkningsgruppen i årene som kommer, og gi disse innflytelse i egne samfunn. God utdanning er en viktig nøkkel for at ungdom skal kunne skape sin egen fremtid.

Det å satse på utdanning er ikke bare moralsk riktig, men også et lurt valg. I følge FN genererer hver krone investert i utdanning mer enn det tidobbelte tilbake til samfunnet.

I dag er det 57 millioner barn i verden som ikke går på skole. Likevel, og første gang på over ti år, opplevde vi i fjor en nedgang i internasjonal støtte til utdanning.

Vi mener at Norge må trappe opp støtten til både grunnutdanning og høyere utdanning for å fremme utvikling i det globale sør.

3: «Rød eller blå, sats på global helse nå!»

Ifølge FN befinner vi oss ved et historisk nøkkelpunkt hvor vi har muligheten til oppnå en HIV-fri generasjon.

Akkurat nå har vi all den kunnskapen vi trenger for at ingen skal måtte dø av aids, for at ingen barn skal bli født med hiv, og for at ingen flere skal bli smittet av viruset. Det vi mangler er politisk vilje til å sørge for at dette skjer.

Vi mener at Norge aktivt må kjempe for at alle mennesker skal få tilgang til livsviktige medisiner og gode helsetjenester.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon