Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Temakveld: CUBA ETTER CASTRO

Vi ønsker med dette å sette søkelyset på et land som ofte bare omtales i et nostalgisk ordelag i mediene, men som uten tvil er mye mer kompleks. Forhåpentligvis vil vi kunne bidra til å øke kunnskapen og forståelsen om landet.

Cuba er for øyeblikket ved en korsvei, ettersom landets president gjennom de siste 32 år, Fidel Castro, nettopp har gått av. Vil store forandringer naturlig tvinge seg frem som en konsekvens av dette? Og vil Cuba i større grad åpnes opp for resten av verden?

(image)

Vi har invitert tre dyktige og kunnskapsrike Cuba-kjennere til å holde hvert sitt innlegg:

ANDERS BREIDLID

Anders Breidlid er professor i internasjonal utdanning ved Høgskolen i Oslo, og har gjort feltarbeid på Cuba. Han vil innlede med å gi en generell innføring om Cuba og landets historie. Hva gjør at Cuba skiller seg i så stor grad ut fra de andre landene i samme region?

TORGRIM EGGEN

Forfatteren Torgrim Eggen har gjennom sine reiser til Cuba, lært seg å kjenne landet fra innsiden. Han vil kunne fortelle om hvordan livet er for den vanlige Cubaner, og hvilke fremtidsutsikter og visjoner landets innbyggere har. Han vil også fortelle om situasjonen for menneskerettighetene på Cuba, og hvorvidt disse etterfølges.

Eggen vil også lese utdrag fra sin bok ”Hermanas”, som kom ut i 2006.

MICHELLE FLIKKE

Michelle Flikke er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo. Hun vil i sin innledning utdype om de politiske og økonomiske forhold på Cuba, og hvilke bånd landet har til andre nasjoner som f. eks USA. Flikke vil også redegjøre for turistnæringens viktige rolle for Cuba.

Sted: Seminaret vil bli avholdt på Høgskolen i Oslo, i rom S141 i Pilestredet 48. Dette er like i nærheten av hovedinngangen, skilt vil bli satt opp.

Tidspunkt: torsdag 24. april, kl. 18.00. Seminaret vil vare i ca 2 timer.

Velkommen!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon