Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Tar det fulle ansvar

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Ledelsen ved Universitetet i Oslo (UiO) er opptatt av etikk og globalt ansvar.Dersom det er slik at et firma som var til stede på arbeidslivsdagene ved UiO er involvert i uetisk virksomhet, er dette selvfølgelig sterkt beklagelig. Arbeidslivsdagene skal, som andre arrangementer ved UiO, være preget av fokus på etikk.

La det være helt krystallklart at UiO på ingen måte ønsker å støtte selskaper som opererer i en etisk gråsone. UiO stiller selvstendige etiske krav til samhandling med bedrifter og organisasjoner i overensstemmelse med menneskerettighetene.

La det også være krystallklart at UiO tar det fulle ansvar for hvem vi inviterer til samarbeid, eller til å profilere seg overfor studentene. Da er vi avhengig av god tilgang på informasjon slik at vi kan gjøre gode vurderinger. Karrieresenteret ved UiO har derfor tatt kontakt med Norwatch med forespørsel om å bli varslet om eventuelle selskaper som opererer i etiske gråsoner. Det vil kunne bidra til et bedre vurderingsgrunnlag. Neste gang arbeidslivsdagene arrangeres vil vi gjøre hva vi kan for å sikre at alle firmaene tilfredsstiller etiske krav.

Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo.

Realterte artikler til denne saken:

Latskap og folkerett

Samarbeider med etikk-versting

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon