Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Studentledere arrestert i Burma

Morgenen 27. september ble Min Ko Naing arrestert i sitt hjem i Burma. Min Ko Nang ble tildelt studentenes fredspris i 2001 som leder for den burmesiske studentunionen All Burma Federation of Students Unions (ABFSU). Organisasjonen ble tildelt prisen for den modige, utholdende og ikke-voldelige kampen den har ført mot et av verdens verste regimer. Min Ko Naing kunne ikke komme til Norge da, siden han satt i fengsel.Samtidig ble ABFSUs nestleder Ko Ko Gyi og Htay Kyaw arrestert. Den 27. September var også 18 års dag for Nasjonal Liga for Demokrati, Aung San Suu Kyis parti. De tre arresterte er del av en uformell gruppe av studentledere og tidligere politiske fanger kalt gruppen av 1988-generasjonens studenter. Min Ko Naing er den viktigste lederen i demokratibevegelsen i Burma etter Aung San Suu Kyi. Han ble løslatt i november 2004 etter 16 år i fengsel.

Hva kan DU gjøre?

Støtt Gruppen av 1988-generasjons studenters krav om dialog og løslatelse av alle politiske fanger ved å signere gruppens opprop:http://www.ipetitions.com/petition/88generation/index.html

Amnesty har iverksatt to hasteaksjoner:Aksjon for Min Ko Naing, Ko Ko Gyi og Htay Kway: http://www.amnesty.no/web.nsf/pages/BE0CE3E98248E03EC12571FB0041F8B8

Aksjon for Min Zeya og Pyone Cho: http://www.amnesty.no/web.nsf/pages/C56F48085F85EDDDC12571FC002B17A7

Signer opprop til FNs generalsekretær Kofi Annan og medlemmene av FNs sikkerhetsråd: http://www.petitiononline.com/bsloct06/petition.html

Andre linker:Den norske Burmakomité

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon