Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Student Solidarity Trust

(image) SST workshop om menneskerettigheter 2007. Foto: Anette Remme

Student Solidarity Trust (SST) ble startet som et prosjekt under the Zimbabwe National Student Union (ZINASU) i 2002, og registrert som en egen stiftelse i 2003. Siden 2000 har en rekke studenter blitt utvist fra studiestedene sine på grunn av deltagelse i kampen for student- og menneskerettigheter. SST gir disse studentene muligheten til å fullføre utdanningen sin. De gir også denne kjernegruppen, så vel som andre studenter, en mulighet til å delta i diskusjoner rundt den politiske, økonomiske, kulturelle og sosiale situasjonen i dagens Zimbabwe. Det er få andre organisasjoner som ser på studenter som en sårbar gruppe med egne rettighetsbehov. SST er til for å ta vare på denne målgruppens spesielle behov og rettigheter.

SAIH begynte samarbeidet med SST i 2002. Myndighetenes overtramp mot studentledere hadde pågått lenge, men toppet seg rundt presidentvalget i 2002. SAIH skal støtte studentorganisasjoner hvor disse spiller en viktig politisk rolle. Gjennom å gi utviste studentaktivister en mulighet til å fullføre sine studier og gjennom å arrangere åpne møter hvor studenter blir gitt rom til å diskutere ulike temaer, som for eksempel myndighetenes overtramp av studentenes rettigheter og den humanitære krisen i dagens Zimbabwe, gir SST studenter en mulighet til å ta en aktiv rolle i de politiske, økonomiske og sosiale endringsprosessene i Zimbabwe.

Studenter har en viktig rolle å spille i dagens Zimbabwe, og gjennom SST gir SAIH studentaktivister mulighet til å fullføre sine studier samtidig som de kan bli værende i Zimbabwe og fortsette å kjempe for et bedre samfunn. Gjennom SST kan SAIH også bidra med å inkludere studenter i organisasjoner som er genuint interesserte i jobbe for å utvikle en demokratisk kultur hos studentledere. Vi kan på denne måten i større grad forhindre at studenter blir misbrukt av organisasjoner og politikere i et svært polarisert samfunn.

Dren Nupen som evaluerte SST, sammen med resten av SAIHs prosjektportefølje, sier i sin evaluering av SST: “There is no doubt that within the current context of Zimbabwe where individual students are making their voices heard about the atrocity being committed against the Zimbabwean people in general, and the students in particular, that SST has relevance.”http://www.studentsolidarity.org/

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon