Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Statsbudsjettet svekker ungdomsengasjement drastisk

Forslaget vil føre til færre engasjerte ungdommer og en dårligere utviklingspolitikk, stikk i strid med intensjonene for informasjonsstøtten, sier Hanne Sofie Lindahl, leder i Changemaker.

Informasjonsstøtten sikrer en kunnskapsbasert utviklingsdebatt. Den velkjente Radiaid-kampanjen og implementeringen av land-for-land-rapporteringsloven er eksempler på ting vi aldri ville ha sett uten student- og ungdomsorganisasjoner i bresjen. Informasjonsstøtten har gang på gang gjort det mulig for ungdomsorganisasjonene å lage handlingsalternativer som har ført til forbedring av norsk politikk.

Innstrammingen vil ha størst konsekvenser for student- og ungdomsorganisasjoner, som bruker midlene til å engasjere ungdom og studenter i internasjonale spørsmål i hele landet. Uten informasjonsstøtten hadde vi aldri fått til Radi-Aid kampanjen i 2012 eller den politiske kampanjen Students at Risk i 2013 som førte til at studenter utvist for sitt politiske engasjement i andre land nå får fullføre studiene sine i Norge, sier Nicklas Poulsen Viki, leder i SAIH

Av rundt 90 millioner til informasjonsstøtten, foreslår regjeringen å kutte 50 millioner - over halvparten. Midlene er avgjørende for en opplyst debatt om både årsaker til og konsekvensene av den norske bistanden. De utløser frivillig engasjement og er en effektiv måte å opplyse det norske folket om globale prosesser, og er den billigste måten å sikre en god og langsiktig utviklingspolitikk.

Både Unge Venstre og KrFU mener at informasjonsstøtten er avgjørende for å ha et bærekraftig og velfungerende sivilsamfunn, og støtten er særlig viktig for student- og ungdomsorganisasjoner.

En opplyst debatt og ungdomsengasjement fører til en bedre politikk. Informasjonsstøtten må ikke strupes slik regjeringen nå foreslår, sier Tord Hustveit, leder i Unge Venstre

Kuttet vil svekke kvaliteten på norsk utviklingspolitikk og vaktbikkjerollen som sivilsamfunnet i Norge har den dag i dag. Ungdomsorganisasjonene har en sentral rolle her, sier Emil Andre Erstad, leder i KrFU.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon