Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli en av våre viktigste partnere

«SAIH-tierne er en lang og stolt tradisjon blant norske studenter. Derfor er vi glad for at dette engasjementet nå kan tas med videre, også etter endte studier,» sier leder i SAIH, Inga Marie Nymo Riseth.

Gjennom sitt lederverv i SAIH har hun møtt mange studenter og akademikere som er lever under press fra sine myndigheter, fordi de fremmer krav om rettigheter og demokrati. Hun mener behovet for solidaritet med studenter og akademikere internasjonalt er like viktig i dag som før.

«Studenter og akademikere er viktige endringsaktører. Vi er ofte de første som protesterer når et samfunn beveger seg i feil retning. I mange land kan dette engasjementet kan koste oss dyrt; jobben, friheten, helsa, til og med livet,» forteller Riseth.

Joana fra Zimbabwe er en av disse studentene

På grunn av sitt engasjement for akademisk frihet, har Joana blitt utsatt for vold, seksuelle overgrep, fengslet flere titalls ganger og kastet ut av universitetet. I dag er hun en av studentene i pilot-programmet Students At Risk, initiert av blant andre SAIH.

Vår viktigste kampsak dette året er å gjøre Students at Risk til et permanent program i Norge. Men, vår innsats stopper ikke når dette målet er nådd.

SAIH jobber for å styrke rammevilkårene for utdanning og utvikling global. I tillegg til politisk påvirkningsarbeid i Norge og internasjonalt, støtter vi 40 organisasjoner i 8 land i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia. Sammen jobber vi for å gi flere unge tilgang til høyere utdanning og for å beskytte retten til akademisk frihet.

Derfor lanserer SAIH denne måneden en ny mulighet for alle som vil bidra

«Hvert år velger 200 000 norske studenter å støtte kampen for utdanning. Dersom bare en tiendedel av disse vil bidra hver måned, kan vi nesten doble dagens inntekter fra tierne. Små bidrag får stor betydning når vi er flere som står sammen» sier Riseth.

Til prisen av en kaffekopp (40 kr) i måneden kan du bli en av våre viktigste partnere i kampen for høyere utdanning og akademisk frihet.

Vi håper du vil gjøre som oss og velge utdanning som din kampsak, du også. SMS <utdanning> til 2380 for å bidra med 40 kr/mnd.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon