Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli en av våre viktigste partnere

«SAIH-tierne er en lang og stolt tradisjon blant norske studenter. Derfor er vi glad for at dette engasjementet nå kan tas med videre, også etter endte studier,» sier leder i SAIH, Inga Marie Nymo Riseth.

Gjennom sitt lederverv i SAIH har hun møtt mange studenter og akademikere som er lever under press fra sine myndigheter, fordi de fremmer krav om rettigheter og demokrati. Hun mener behovet for solidaritet med studenter og akademikere internasjonalt er like viktig i dag som før.

«Studenter og akademikere er viktige endringsaktører. Vi er ofte de første som protesterer når et samfunn beveger seg i feil retning. I mange land kan dette engasjementet kan koste oss dyrt; jobben, friheten, helsa, til og med livet,» forteller Riseth.

Joana fra Zimbabwe er en av disse studentene

På grunn av sitt engasjement for akademisk frihet, har Joana blitt utsatt for vold, seksuelle overgrep, fengslet flere titalls ganger og kastet ut av universitetet. I dag er hun en av studentene i pilot-programmet Students At Risk, initiert av blant andre SAIH.

Vår viktigste kampsak dette året er å gjøre Students at Risk til et permanent program i Norge. Men, vår innsats stopper ikke når dette målet er nådd.

SAIH jobber for å styrke rammevilkårene for utdanning og utvikling global. I tillegg til politisk påvirkningsarbeid i Norge og internasjonalt, støtter vi 40 organisasjoner i 8 land i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia. Sammen jobber vi for å gi flere unge tilgang til høyere utdanning og for å beskytte retten til akademisk frihet.

Derfor lanserer SAIH denne måneden en ny mulighet for alle som vil bidra

«Hvert år velger 200 000 norske studenter å støtte kampen for utdanning. Dersom bare en tiendedel av disse vil bidra hver måned, kan vi nesten doble dagens inntekter fra tierne. Små bidrag får stor betydning når vi er flere som står sammen» sier Riseth.

Til prisen av en kaffekopp (40 kr) i måneden kan du bli en av våre viktigste partnere i kampen for høyere utdanning og akademisk frihet.

Vi håper du vil gjøre som oss og velge utdanning som din kampsak, du også. SMS <utdanning> til 2380 for å bidra med 40 kr/mnd.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon