Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SOLID møte 02. mai. 2007

Til stede: Lars, Maria, Kine, Nina, Anette

Tema

Vi vil fortsette med fokus på medias framstilling av land i sør, slik SOLID handlet om i fjord. Men i år skal vi ta utgangspunkt i årets politiske tema, og dermed vil vi begrense oss til framstillingen av Afrika. Utgangspunktet blir derfor kampanjeslagordet ”Afrika nå: En sak har alltid flere sider”.

Siden kampanjen i år åpner for at lokallagene kan velge å fokusere på media, akademia eller bistands miljøet, kan SOLID fortsette med fokus på media og samtidig bli en del av årets kampanje. Dermed kan vi bruke ressursheftene på politisk tema som hjelp til å sette oss inn i temaet, og vi har brukt lista derfra med forslag til appellanter.

Mål

Dette vil vi oppnå med temaet ”medias framstilling av Afrika”

Sette fokus på Afrika. Fordi landene i denne verdensdelen blir mest unyansert framstilt i norsk media. Det er viktig å gjøre studenter kritiske til medias framstilling, og bevisste på de mange nyansene i Afrika. Normalisere Afrika. Vi vil gjøre studenter bevisste på at media ofte framstiller ytterpunkter av virkeligheten, at et normalisert bilde vil være mer realistisk. Det er viktig å få fram at afrikanere er mennesker som oss, og deres liv er ikke så langt fra vår egen virkelighet som mange tror. Gjøre studenter oppmerksomme på hvor det finnes mer nyansert informasjon enn i tabloidpressen, og oppfordre til å kreve mer av dette.

Appellanter

Vi tenker oss at det holder med tre appellanter, men her er noen alternativer som vi skal kontakte:

Tomm Kristiansen, Are Kalvø, Tomas Hylland Eriksen, Henning Mankell, Tore Ham, African Youth, Fellesråder for Afrika, Verdensmagasinet X, Bistandsaktuelt, Hilde Frafjord Johnson og Marit Nybakk.

Artister

Det holder med to opptredener, men vi håper å få tak i noen av disse: Karpe Diem, Samsaya, De Lillos, Postgirobygget, Subway Safari, Dum Dum Boys, Ralf Myers, Marit Larsen og bandet Axel Henning laget video med…

SAIH- sentralt

Vi skal søke om midler fra potten som er satt av til lokallag som skal gjennomføre større arrangement. Og vi vil prøve å få noen til å innlede SOLID med å fortelle kort om SAIH, årets politiske tema og om det unyanserte bildet av Afrika som vi med SOLID ønsker å sette fokus på.

Studentparlamentet

Vi kan søke om penger og de legger oss inn i programmet for fadderuka, men har ikke tid til å hjelpe til med praktiske ting. De mente vi også kan søke penger fra Kulturutvalget på HiO.

Samfunnet

I følge SP kan vi ringe Fredrik Nilsen om samarbeid med samfunnet. De kan sikkert hjelpe oss med å finne noen som kan håndtere lyd og lys. I tillegg snakket vi i dag om å spørre om vi kan reklamere for fest på samfunnet etter SOLID. De som jobber der kan få t- sjorter av oss for kvelden, og vi kan be om å få tipsen deres som støtte til SOLID (dette kan vi diskutere nærmere).

Neste møte

Tirsdag 8. mai kl 11.00 møtes vi igjen i P46. Til da skal Anette skrive ferdig prosjektbeskrivelsen, med det vi i dag har diskutert om tema og mål for SOLID. Lars sjekker budsjettet fra i fjord, finner ut hvor mye vi skal søke om og begynner med søknader for pengestøtte. Kine finner kontaktinformasjon til appellantene i listen over. Nina og Maria finner kontaktinformasjon til artistene. Neste uke samler vi adressene og beskrivelsen av prosjektet, så sender vi ut flotte invitasjoner og pengesøknader!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon