Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SOLID møte 02. mai. 2007

Til stede: Lars, Maria, Kine, Nina, Anette

Tema

Vi vil fortsette med fokus på medias framstilling av land i sør, slik SOLID handlet om i fjord. Men i år skal vi ta utgangspunkt i årets politiske tema, og dermed vil vi begrense oss til framstillingen av Afrika. Utgangspunktet blir derfor kampanjeslagordet ”Afrika nå: En sak har alltid flere sider”.

Siden kampanjen i år åpner for at lokallagene kan velge å fokusere på media, akademia eller bistands miljøet, kan SOLID fortsette med fokus på media og samtidig bli en del av årets kampanje. Dermed kan vi bruke ressursheftene på politisk tema som hjelp til å sette oss inn i temaet, og vi har brukt lista derfra med forslag til appellanter.

Mål

Dette vil vi oppnå med temaet ”medias framstilling av Afrika”

Sette fokus på Afrika. Fordi landene i denne verdensdelen blir mest unyansert framstilt i norsk media. Det er viktig å gjøre studenter kritiske til medias framstilling, og bevisste på de mange nyansene i Afrika. Normalisere Afrika. Vi vil gjøre studenter bevisste på at media ofte framstiller ytterpunkter av virkeligheten, at et normalisert bilde vil være mer realistisk. Det er viktig å få fram at afrikanere er mennesker som oss, og deres liv er ikke så langt fra vår egen virkelighet som mange tror. Gjøre studenter oppmerksomme på hvor det finnes mer nyansert informasjon enn i tabloidpressen, og oppfordre til å kreve mer av dette.

Appellanter

Vi tenker oss at det holder med tre appellanter, men her er noen alternativer som vi skal kontakte:

Tomm Kristiansen, Are Kalvø, Tomas Hylland Eriksen, Henning Mankell, Tore Ham, African Youth, Fellesråder for Afrika, Verdensmagasinet X, Bistandsaktuelt, Hilde Frafjord Johnson og Marit Nybakk.

Artister

Det holder med to opptredener, men vi håper å få tak i noen av disse: Karpe Diem, Samsaya, De Lillos, Postgirobygget, Subway Safari, Dum Dum Boys, Ralf Myers, Marit Larsen og bandet Axel Henning laget video med…

SAIH- sentralt

Vi skal søke om midler fra potten som er satt av til lokallag som skal gjennomføre større arrangement. Og vi vil prøve å få noen til å innlede SOLID med å fortelle kort om SAIH, årets politiske tema og om det unyanserte bildet av Afrika som vi med SOLID ønsker å sette fokus på.

Studentparlamentet

Vi kan søke om penger og de legger oss inn i programmet for fadderuka, men har ikke tid til å hjelpe til med praktiske ting. De mente vi også kan søke penger fra Kulturutvalget på HiO.

Samfunnet

I følge SP kan vi ringe Fredrik Nilsen om samarbeid med samfunnet. De kan sikkert hjelpe oss med å finne noen som kan håndtere lyd og lys. I tillegg snakket vi i dag om å spørre om vi kan reklamere for fest på samfunnet etter SOLID. De som jobber der kan få t- sjorter av oss for kvelden, og vi kan be om å få tipsen deres som støtte til SOLID (dette kan vi diskutere nærmere).

Neste møte

Tirsdag 8. mai kl 11.00 møtes vi igjen i P46. Til da skal Anette skrive ferdig prosjektbeskrivelsen, med det vi i dag har diskutert om tema og mål for SOLID. Lars sjekker budsjettet fra i fjord, finner ut hvor mye vi skal søke om og begynner med søknader for pengestøtte. Kine finner kontaktinformasjon til appellantene i listen over. Nina og Maria finner kontaktinformasjon til artistene. Neste uke samler vi adressene og beskrivelsen av prosjektet, så sender vi ut flotte invitasjoner og pengesøknader!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon