Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Skole for alle krever nye løsninger

Pressemelding 1. juli 2015

Fortsatt er det 58 millioner barn verden over som ikke får tilgang til skole og enda flere går på skolen uten en gang å kunne skrive navnet sitt når de er ferdig. Skal man klare å løse denne krisen må næringsliv, sivilt samfunn og myndigheter gå sammen om å finne nye løsninger. Disse må være bærekraftige, forankres lokalt og kunne utvides.

Mandag 6. juli inviterer Atlas-alliansen, Den Norske UNESCO-komiteen, Flyktninghjelpen, Plan, Redd Barna, SAIH, SOS-barnebyer, Telenor og UNICEF Norge til konferansen Partnering for Education i Oslo. Målet med konferansen er å samle et bredt spekter av samfunnsaktører for å gi råd om hvordan verdens ledere bør investere i kvalitetsutdanning. Konferansen utgjør første dag av Oslo Education Summit, som den norske regjeringen og FNs spesialutsending for utdanning, Gordon Brown, har tatt initiativ til.

Innovasjon alene vil ikke løse utfordringene for skolebarn verden over. Også langsiktige investeringer i utdanning av lærere vil være avgjørende for å lykkes, mener organisasjonene bak konferansen. Verden bør minst firedoble innsatsen for å utdanne lærere.Med et økende antall konflikter i verden må også finansieringen av utdanning i kriser dobles innen 2016 for å hindre at flere barn faller utenfor og får store utdanningshull. Deklarasjonen for trygge skoler bør signeres av så mange land som mulig.

Årsaken til at mange barn ikke får den utdanningen de har rett på etter barnekonvensjonen er sammensatte. Men fattigdom, konflikt og diskriminering er gjengangere.

- En god og inkluderende utdanning er en forutsetning for at barn skal utvikle seg. Derfor må vi gå sammen for å finne ut hvordan hindringene best fjernes, spesielt for de aller mest sårbare gruppene som jenter og barn med funksjonsnedsettelser, mener organisasjonene bak konferansen.

På konferansen vil konsernsjef Jon Fredrik Baksaas vise hva slags løsninger Telenor tilbyr i Bangladesh.

- Gjennom bruk av digital teknologi kan telekom-aktører som Telenor bidra med løsninger som gjør det mulig for befolkningen generelt og barn spesielt å tilegne seg kunnskap og skaffe seg utdanning. Utdanning er nøkkelen til utvikling og utgjør spennende muligheter vi nå ser på hvordan vi kan videreutvikle og skalere, sier Baksaas.

Partnering for Education-konferansen er delt i tre sesjoner, om lik rett til utdanning, teknologi og utdanning i konflikt. FNs generalsekretær Ban Ki-moon kommer til Oslo og skal holde avslutningstalen på Partnering for Education. I tillegg deltar han på høynivåmøtet tirsdag.

For påmelding og mer informasjon om Partnering for Education, vennligst gå til: http://gyroconference.event123.no/MFA/SideeventOsloEducationSummit/home.cfm

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon