Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Skal ta SAIH til nye høyder

For to måneder siden tok de over styringen av SAIH. Her deler de sine ambisjoner for SAIH og det kommende året.

Leder, Nicklas Jeg var nestleder i AU i 2012, og det var en fantastisk opplevelse da jeg blant annet var med å utvikle Africa for Norway og vår aller første kampanjevideo Radi-Aid. Konseptet eksploderte og ble enormt populært. SAIH er en organisasjon i vekst og vi i AU skal sørge for å videreføre denne positive utviklingen.

I året som kommer ønsker jeg at SAIH i enda større grad enn før, skal vektlegge studenters rettigheter og akademisk frihet i vårt arbeid. I september kommer to Fredskorpsere fra Zimbabwe til Norge. Samuel fra ZINASU og Patience fra Female Student Network skal jobbe i SAIH i ett år. Dette gir oss en unik mulighet til å få til enda mer reell deltakelse fra våre partnere i vårt informasjons -og politiske arbeid! Nesten samtidig ankommer de ti første «Students at Risk»-studentene Norge. Ordningen ble frontet forrige gang jeg satt i AU og det er utrolig stort å få oppleve det reelle gjennomslaget nå i 2015. Sammen med lokallagene i SAIH skal vi gjøre alt vi kan for å inkludere og spre historiene disse studentene har med seg.

Politisk nestleder, Inga Over hele verden ser vi at det er studenter og unge mennesker som står fremst i kampen for menneskerettigheter og demokrati. Og SAIH, Norges største studentbevegelse for internasjonal solidaritet, skal spille denne rollen her hjemme!

Vi skal jobbe for at SAIH fortsetter å markere seg som en reell politisk aktør – og i enda større grad. SAIHs visjon er at all ungdom har tilgang til god utdanning som gjør dem i stand til å skape en rettferdig verden. Vi når ikke dette målet med bistand alene. Vi må også påvirke politikken her hjemme. Dette får vi til når vi setter oss klare, oppnåelige mål og når hele organisasjonen jobber sammen. Vest-Sahara er tema for vår politiske kampanje, og sammen skal vi bidra til å skape endring. 40 år med okkupasjon er nok!

Organisatorisk nestleder, Martine Jeg har nettopp fullført en bachelor i Statsvitenskap på UiO, og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg har fått drømmejobben. I SAIH er det så mange spennende muligheter – en reise fra lokallagskontoret til SAIHs kontor i Mariboes gate 8, trenger ikke være så lang.

Lokallagene utgjør ryggraden i SAIH, og derfor vil jeg jobbe for å styrke dem dette året. Å synliggjøre vårt fantastiske bistands- og solidaritetsarbeid er noe jeg vil prioritere i samarbeid med dem. Det ligger en enorm kunnskap og et stort potensiale hos våre lokallagsaktivister, og gjennom ledertrening og skolering ønsker jeg å finne fremtidens ledere av SAIH.

Som kampanjeleder for Africa for Norway i høst håper jeg å bidra til et mer nyansert bilde av Sør. Både vestlige medier og bistandsbransjen er skyld i å skape et misvisende og forenklet bilde av Afrika. Med The Radiator Conference, Radiator Report og Radiator Awards 17. november i år ønsker vi å sette fokus på dette. Følg med i sosiale medier for et par overraskelser i løpet av høsten!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon