Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Skal ta SAIH til nye høyder

For to måneder siden tok de over styringen av SAIH. Her deler de sine ambisjoner for SAIH og det kommende året.

Leder, Nicklas Jeg var nestleder i AU i 2012, og det var en fantastisk opplevelse da jeg blant annet var med å utvikle Africa for Norway og vår aller første kampanjevideo Radi-Aid. Konseptet eksploderte og ble enormt populært. SAIH er en organisasjon i vekst og vi i AU skal sørge for å videreføre denne positive utviklingen.

I året som kommer ønsker jeg at SAIH i enda større grad enn før, skal vektlegge studenters rettigheter og akademisk frihet i vårt arbeid. I september kommer to Fredskorpsere fra Zimbabwe til Norge. Samuel fra ZINASU og Patience fra Female Student Network skal jobbe i SAIH i ett år. Dette gir oss en unik mulighet til å få til enda mer reell deltakelse fra våre partnere i vårt informasjons -og politiske arbeid! Nesten samtidig ankommer de ti første «Students at Risk»-studentene Norge. Ordningen ble frontet forrige gang jeg satt i AU og det er utrolig stort å få oppleve det reelle gjennomslaget nå i 2015. Sammen med lokallagene i SAIH skal vi gjøre alt vi kan for å inkludere og spre historiene disse studentene har med seg.

Politisk nestleder, Inga Over hele verden ser vi at det er studenter og unge mennesker som står fremst i kampen for menneskerettigheter og demokrati. Og SAIH, Norges største studentbevegelse for internasjonal solidaritet, skal spille denne rollen her hjemme!

Vi skal jobbe for at SAIH fortsetter å markere seg som en reell politisk aktør – og i enda større grad. SAIHs visjon er at all ungdom har tilgang til god utdanning som gjør dem i stand til å skape en rettferdig verden. Vi når ikke dette målet med bistand alene. Vi må også påvirke politikken her hjemme. Dette får vi til når vi setter oss klare, oppnåelige mål og når hele organisasjonen jobber sammen. Vest-Sahara er tema for vår politiske kampanje, og sammen skal vi bidra til å skape endring. 40 år med okkupasjon er nok!

Organisatorisk nestleder, Martine Jeg har nettopp fullført en bachelor i Statsvitenskap på UiO, og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg har fått drømmejobben. I SAIH er det så mange spennende muligheter – en reise fra lokallagskontoret til SAIHs kontor i Mariboes gate 8, trenger ikke være så lang.

Lokallagene utgjør ryggraden i SAIH, og derfor vil jeg jobbe for å styrke dem dette året. Å synliggjøre vårt fantastiske bistands- og solidaritetsarbeid er noe jeg vil prioritere i samarbeid med dem. Det ligger en enorm kunnskap og et stort potensiale hos våre lokallagsaktivister, og gjennom ledertrening og skolering ønsker jeg å finne fremtidens ledere av SAIH.

Som kampanjeleder for Africa for Norway i høst håper jeg å bidra til et mer nyansert bilde av Sør. Både vestlige medier og bistandsbransjen er skyld i å skape et misvisende og forenklet bilde av Afrika. Med The Radiator Conference, Radiator Report og Radiator Awards 17. november i år ønsker vi å sette fokus på dette. Følg med i sosiale medier for et par overraskelser i løpet av høsten!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon