Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Seminar om Fotball-VM

(image) Anders Magnus, Erik Thorstvedt og Reidar Sollie deltok i paneldebatten om stereotypier i sportsjournalistikken på Litteraturhuset 1. juni. Seminaret var godt besøkt. Blant de mer enn tretti frammøtte var det et titalls journalister som skal reise til Sør-Afrika under mesterskapet som

Den 1. juni arrangerte Fellesrådet for Afrika og SAIH sammen med Norsk Journalistlag et seminar spesielt rettet mot journalister og redaktører som skal jobbe med å dekke fotball-vm. Seminaret var godt besøkt. Blant de mer enn tretti frammøtte var det et titalls journalister som skal reise til Sør-Afrika under mesterskapet som starter neste fredag 11. juni.

Seminaret fikk også oppmerksomhet i pressen. Dagsavisen tok tak i temaet for debatten, og fikk blant andre kommentarer fra Jon Michelet og Anne Hege Simonsen, som begge satt i panelet. NRK.no tok tak i en av mytene Liv Tørres forsøkte å avlive på seminaret, mens P2 igjen fokuserte på stereotypier i sportsjournalistikken, i en fyldig omtale av seminaret på Kulturnytt.Husk å følg med på bloggen som er oppe og går når VM begynner

vm.afrika.no

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon