Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIHs nye ledertrio

Sunniva Folgen Høiskar – gjenvalgt leder

Hvordan vil du beskrive den nye ledertrioen?

- Jeg har fått med meg to veldig dyktige nestledere, med masse spennende erfaringer og ikke minst sterke meninger. Både Roya og Hector har mye lokallagserfaring og det kommer til å være kjempeviktig i denne perioden når lokallagene må operere under helt andre omstendigheter enn før.

Hva motiverte deg til å stille som stille leder for enda en periode?

- SAIH er en helt fantastisk organisasjon å jobbe i og selv på hjemmekontor har jeg gledet meg til å åpne pc-en. Jeg henter mye motivasjon fra arbeidet våre partnere gjør, men også fra alle de gode ideene i lokallagene og det fine samarbeidet i styret. Jeg bestemte meg for å stille til gjenvalg før pandemien kom, men med den situasjonen vi er i nå føles det ekstra viktig å bli med videre og lose organisasjonen gjennom det som blir en krevende periode.

Hva ønsker du å oppnå i denne perioden som leder?

- Øverst på listen min står utviklingen av nye strategier og ny søknad til Norad. Uten denne finansieringen kan ikke SAIH opprettholde den store aktiviteten vi har i dag. Videre vil mitt fokus være hvordan vi som organisasjon skal komme oss trygt gjennom koronapandemien, både her hjemme og ute hos partnerorganisasjonene.

Hva tenker du om SAIHs rolle sett i lys av den ekstraordinære situasjonen verden befinner seg i nå?

- Det blir fort de nære tingene som får oppmerksomhet i kriser og jeg tenker vi har en viktig rolle i å få frem virkeligheten i andre deler av verden. Vi må også støtte opp om våre partnerorganisasjoner i det som er utrolig krevende tider for dem. Solidaritet med studenter og akademikere internasjonalt er viktigere enn noen gang.

Hvilken SAIH-sak brenner du mest for?

- Solidaritet med studenter og akademikere som knebles, angripes og trues fordi de jobber for menneskerettigheter og demokrati. Takket være alle studentene som betaler SAIH-tiere, kan vi være med på å utgjøre en forskjell. Det brenner jeg for!

Roya Shahibzadeh – nestleder

Nyvalgt nestleder i SAIH, Roya Shahibzadeh har vært aktiv i SAIH-Blindern og fullførte denne våren en bachelor i offentlig administrasjon og ledelse. Roya brenner for en utdanning som er ikke-diskriminerende og tilgjengelig for alle og har vært aktiv i SAIHs arbeid innen avkolonisering.

Hva motiverte deg til å stille som nestleder i SAIH?

- SAIH var en viktig del av studietiden min, og tiden i lokallaget har lært meg utrolig mye. Å stille som nestleder var det naturlige neste steget for meg. Jeg gleder meg til å lære mer om SAIHs arbeid og håper jeg kan bidra inn med nye perspektiver.

Hva ønsker du å oppnå i din periode som nestleder?

- Jeg ønsker at flere norske studenter får kjennskap til SAIHs internasjonale arbeid. Her vil blant annet en podcast vi nå jobber med bli et viktig bidrag og jeg gleder meg derfor til den kan lanseres i 2021.

Hva tenker du om SAIHs rolle sett i lys av den ekstraordinære situasjonen verden befinner seg i nå?

- Kampen for studenter og akademikeres rettigheter er minst like viktig nå som verden står overfor en pandemi. Selv om digitalisering gir mange muligheter, må vi sørge for at den ikke forsterker forskjeller mellom rik og fattig student. De siste månedene har vi sett demonstrasjoner blusse opp i flere land, og vi må sørge for at brudd på studenters rettigheter blir dokumentert og gjort kjent gjennom media.

Hvilken SAIH-sak brenner du mest for?

- Ikke-diskriminerende utdanning er den saken som står mitt hjerte nærmest, og dette er et tema vi også må jobbe med i Norge. Det er viktig å anerkjenne at vår utdanning også blir påvirket av gjeldene systemer og maktstrukturer. SAIHs refleksjonsverktøy for avkolonisering av høyere utdanning og vårt arbeid med å oppfordre til diskusjon rundt dette blant studenter og akademikere er viktig for å sikre at flere stemmer blir hørt og inkludert på pensum.

Hector Ulloa – nestleder

Nyvalgt nestleder, Hector Ulloa kom fra Honduras til Norge i 2018 gjennom programmet, Students At Risk. Siden den gang har han vært leder av SAIHs lokallag i Bergen og fullfører dette året en master i offentlig administrasjon.

Hva motiverte deg til å stille som nestleder i SAIH?

- I SAIH-Bergen møtte jeg fantastiske aktivister som oppmuntret meg til å påta meg stadig nye oppgaver og mer ansvar. Min viktigste motivasjon for å stille til valg var muligheten til å jobbe for en sak som jeg brenner for og ønsket om å fortsette å engasjere meg i organisasjonen.

Hva ønsker du å oppnå i din periode som nestleder?

- Jeg vil bidra til å styrke SAIHs lokallag. SAIH har gjennomgått store forandringer de siste årene når det gjelder utviklingsarbeidet. Jeg mener vi nå må tilpasse organisasjonsstrukturen slik at vi i større grad inkluderer våre aktivister her i Norge i all vår virksomhet. Forbedring av kommunikasjonskanaler og oppbygging av lederegenskaper er viktige for SAIHs fremtid.

Hva tenker du om SAIHs rolle sett i lys av den ekstraordinære situasjonen verden befinner seg i nå?

- Korona-pandemien har hatt stor innvirkning på institusjoner for høyere utdanning. Den har for alvor avdekket det digitale skillet som eksisterer i mange land, og hvordan de store ulikhetene mellom studenter også handler om tilgang til pc og internett. I en digital tidsalder er det elementært. Utfordringene som kommer i kjølvannet av denne pandemien vil gjøre arbeidet vårt enda mer relevant enn før.

Hvilken SAIH-sak brenner du mest for?

- Jeg brenner for SAIHs arbeid for å beskytte studentaktivister globalt. Historiene vi har blitt kjent med gjennom Student’s at Risk-programmet viser hvorfor dette arbeidet er så viktig.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet
a large group of people are posing for a picture in front of a building .a large group of people are posing for a picture in front of a building .

Nyhet

Dette skjedde på SAIHs Årsmøte

26. og 27. april var over 60 delegater, observatører og gjester samlet på Grønland i Oslo for SAIHs årsmøte 2024.

Les nyhet
en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.

Nyhet

Ledig stilling: Innholdsprodusent

SAIH søker deg som er visuelt sterk med teft for god historiefortelling, og som har erfaring med strategisk oppfølgning av eide og fortjente flater i sosiale medier.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon