Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH vil beskytte studenter med diktator-kondomer

- I Norge har vi frihet til å si hva vi vil, kle oss som vi vil og ligge med hvem vi vil. Sånn er det ikke for studenter i mange deler av verden der fremveksten av autoritære regimer utgjør en stadig større trussel. Vårt budskap er at studenter trenger beskyttelse, sier Hector Ulloa, leder i SAIH.

Den norske bistands- og kampanjeorganisasjonen SAIH deler ut gratis kondomer med bilde av Putin og andre diktatorer på, med slagordet: Protecting students against d**ktators and other diseases.

- Vi har valgt en humoristisk inngang til en alvorlig tematikk. I ukene fremover inviterer vi til en rekke arrangementer hvor vi vil se på status for demokrati internasjonalt fra ulike vinkler, sier Ulloa.

En dramatisk, autoritær utvikling

Ifølge V-Dem bor 70% av verdens befolkning nå i autokratier – mange av dem diktaturer.

- Studenter er ofte blant de som er først ute å heve stemmen når samfunn går i feil retning. Vi har sett mange store demonstrasjoner opp gjennom historien, fra borgerrettighetskamp i USA og anti-apartheid-kampen i Sør-Afrika til dagens protester i Russland, Iran og Zimbabwe, sier Ulloa.

SAIH ga i 2021 ut en rapport som pekte på hvordan autoritære ledere kriminaliserer studenters engasjement i et forsøk på å stilne protest.

- Med denne kampanjen vil vi engasjere særlig studenter i Norge. Det handler om solidaritet, men også om at vi må være på vakt for en eskalering i utviklingen. Ingen er immune, og derfor er det viktig at vi beskytter oss og hever stemmen for demokrati og menneskerettigheter, sier Ulloa.

Siden organisasjonen ble startet av norske studenter og akademikere for 61 år siden, har kampanjer både nasjonalt og internasjonalt vært en viktig del av arbeidet. I 2011 reagerte Irans ambassade i Norge sterkt, og krevde en kampanjeplakat fjernet.

Den nye kampanjen har fått navnet The D**ktators og er utviklet i samarbeid med byrået Brunch Oslo.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet
a large group of people are posing for a picture in front of a building .a large group of people are posing for a picture in front of a building .

Nyhet

Dette skjedde på SAIHs Årsmøte

26. og 27. april var over 60 delegater, observatører og gjester samlet på Grønland i Oslo for SAIHs årsmøte 2024.

Les nyhet
en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.

Nyhet

Ledig stilling: Innholdsprodusent

SAIH søker deg som er visuelt sterk med teft for god historiefortelling, og som har erfaring med strategisk oppfølgning av eide og fortjente flater i sosiale medier.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon