Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH til FNs generalforsamling i New York

Søndag 4. oktober reiser politisk nestleder Inga Marie Nymo Riseth, til New York og FNs Generalforsamling. Som norsk ungdomsdelegat skal hun delta i Generalforsamlingens tredje komite for sosiale, menneskelige og kulturelle spørsmål – ofte omtalt som menneskerettighetskomiteen. Blant tidligere delegater kan nevnes Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Torbjørn Røe Isaksen.

Ungdomsdelegatordningen er et samarbeid mellom Utenriksdepartementet og LNU (Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner), og ungdomsdelegatene er en del av den offisielle norske delegasjonen. Sammen med ungdomsdelegat Erling Laugsand, leder i Senterungdommen skal Inga Marie tale for Generalforsamlingen, på vegne av norske barn og unge.

- Ungdom utgjør en fjerdedel av verdens befolkning, men blir alt for sjeldent inkludert i beslutningsprosesser. Vi er en gruppe med mye engasjement og mye kunnskap, og det er derfor sentralt at vi blir inkludert når viktige avgjørelser skal tas, sier Inga.

Talen har de skrevet med innspill fra LNUs arbeidsgruppe for FN-Spørsmål, og blant temaene de skal ta opp er akademisk frihet og beskyttelse av studentaktivister, Vest-Sahara og ungdomsmedvirkning.

- Det er veldig stas å få tale i generalforsamlingen hvor alle FNs medlemsland er representert. Spesielt siden vi skal snakke om tema som jeg jobber med i SAIH til daglig. For eksempel skal vi si snakke om Vest-Sahara og oppfordre alle land til aktivt å støtte inkludering av menneskerettigheter i mandatet til FNs fredsbevarende operasjoner.

I tillegg til å holde tale, skal Inga Marie delta på Norges møter med andre stater og følge forhandlinger om ulike resolusjoner som skal vedtas av Generalforsamlingen.

- Det blir utrolig gøy å se hvordan Norge forhandler i FN og å se hvordan FN fungerer på innsiden. En av våre hovedprioriteringer er en resolusjon om ungdom, og i tillegg ønsker jeg å følge en resolusjon om urfolksrettigheter og en om menneskerettighetsforkjempere. Det er jo ekstra kult om vi klarer å påvirke innholdet i resolusjonene.

Leder i SAIH, Nicklas Poulsen Viki er stolt av at SAIHs Inga Marie er plukket ut som delegat og for at SAIH-politikk blir fremmet for FN.

- SAIH er skikkelig stolte over at våre politiske nestleder skal drive politisk påvirkning på FN-nivå. Enda bedre blir det når også SAIH-politikk blir nevnt. Trygge skoler og beskyttelse av studenter er saker SAIH har jobbet lenge med. At UD stiller seg bak talen betyr at disse temaene har høy prioritet. Jeg har lest talen og verden kan bare glede seg! sier

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon