Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH søker programrådgiver

SAIH er Norges største solidaritetsorganisasjon for studenter og akademikere. Vi jobber med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt. I verden samarbeider vi med om lag 30 partnerorganisasjoner i åtte land i Latin-Amerika, Afrika og Asia. SAIH har 11 lokallag og over 50 medlemsorganisasjoner. SAIH omsetter i 2018 om lag 60 millioner kroner. Vi har 15 ansatte og tre frikjøpte tillitsvalgte som jobber i hyggelige lokaler i Oslo sentrum.

SAIH er en av få norske bistandsorganisasjoner med et tydelig fokus på høyere utdanning og akademisk frihet. Vi kan tilby spennende utfordringer i et dyktig fagmiljø.

Vi søker nå etter en programrådgiver som kan koordinere vårt Fredskorsprogram med utveksling av ansatte og aktivister mellom Norge, Zimbabwe, Zambia og Sør-Afrika.

Ansvars- og arbeidsoppgaver

Oppfølging av deltakerne under og etter utvekslingenKoordinere og legge til rette for relevante arbeidsoppgaver for deltakerne på SAIHs konorFølge opp praktiske og administrative oppgaver rundt utvekslingenSkrive nettsaker og bloggerKvalitetssikre og bidra inn i søknads- og rapporteringsprosesserKvalitetssikre prosjekter og programkomponenterRekruttere og lage introduksjonsprogram deltakerneStillingen innebærer noe reisevirksomhet

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper

Relevant høyere utdanningErfaring med bistandsforvaltning og internasjonalt arbeidErfaring fra oppfølging av utvekslingsprosjekterKjennskap til utdanningsbistand og rettighetsarbeid vil bli vektlagtKjennskap til Sørlige Afrika er en fordelGod skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetningEvne til samarbeid, fleksibilitet og tverrkulturell kommunikasjonEvne til å arbeide selvstendig og under tidspress

Arbeidssted: Oslo. Lønn etter avtale. Fleksitid og avtalefestet pensjonsordning. Oppstart etter avtale.

Send søknad med CV til stilling@saih.noSøknadsfrist: 27.06.18. Søknadene vil bli vurdert fortløpende, og kandidater kan bli kontaktet for intervjuer før søknadsfristen har gått ut.

For nærmere opplysninger, ta kontakt med teamleder for programarbeid Kari Anette Lindemann på tlf. 482 24 331.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon