Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH søker politisk rådgiver

SAIH er studentenes og akademikernes solidaritetsorganisasjon. Vi jobber for at alle unge mennesker skal ha tilgang til god utdanning slik at de kan bidra til et mer rettferdig og inkluderende samfunn. Vi jobber for å sette høyere utdanning, nyansert formidling og beskyttelse mot angrep på studenter og akademikere på dagsorden i Norge og internasjonalt. SAIH står bak kampanjer som «Radi-Aid: Africa for Norway» og #StudentsAtRisk.

Vi søker etter deg som har god kjennskap til politiske prosesser og kampanjer, og som ser sammenhengen mellom politisk arbeid, informasjonsarbeid og mediearbeid.

Stillingen inngår i SAIHs kommunikasjonsteam.

Ønskede kvalifikasjoner:

Dokumentert erfaring med politisk påvirkningsarbeid

Erfaring fra organisasjoner som jobber sammen med frivillige, aktivister eller studenter Erfaring med planlegging og gjennomføring av landsdekkende kampanjer med politiske målsetninger Kjennskap til sentrale SAIH-tema som utdanning, utviklingssamarbeid, utenrikspolitikk og menneskerettigheter. God språklig teft. Du må snakke og skrive norsk og engelsk flytende. Kjennskap til spansk vil være et pluss. Relevant høyere utdanning. Relevant arbeidserfaring kan kompensere for dette.

Sentrale arbeidsoppgaver:

Ha oversikt over relevante politiske prosesser i Norge og internasjonalt, og koordinere SAIHs innspill til disse prosessene Gi råd til SAIHs politiske ledelse Lede SAIHs årlige politiske kampanje Tilby SAIHs aktivister skolering og støtte til politisk påvirkningsarbeid Representere SAIH i relevante nettverk Ha en sentral rolle i å utarbeide strategier og planer for SAIHs politiske påvirkningsarbeid Delta i søknadsskriving og rapporteringsarbeid Noe reising nasjonalt og internasjonalt må påregnes

Personlige egenskaper:

Stor selvstendighet og evne til å koordinere deltakende prosesser Lyst til å jobbe i en organisasjon med et ungt miljø og aktivisme, og være en god støttespiller for SAIHs styre, arbeidsutvalg og andre frivillige Engasjert og strukturert Evne til å organisere og håndtere varierte oppgaver i en travel arbeidshverdag Være kreativ og løsningsorientert Gode samarbeidsevner

Lønn etter tariffavtale. Fleksitid og avspaseringsordning. Gode forsikrings- og pensjonsordning. Støtte til kurs og skolering, og gode muligheter for videreutvikling.

Send søknad med CV og referanser til stilling@saih.no innen mandag 6. august.

SAIH omsetter årlig for 60 mill. kroner. Vi samarbeider med 30 partnerorganisasjoner i 7 land i Latin Amerika, Afrika og Asia. Vi har 16 medarbeidere og tre frikjøpte tillitsvalgte som holder til i trivelige lokaler i Miljøhuset i Oslo sentrum. SAIH har et nettverk av frivillige aktivister organisert i 11 lokale lag over hele landet. Vi har 52 medlemsorganisasjoner som representerer universiteter og høyskoler, studentdemokratier, arbeidstakerorganisasjoner og interesseorganisasjoner for høyere utdanning.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon