Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH søker ny prosjektansvarlig

Ansvars- og arbeidsoppgaver: - Delta i strategiutvikling og planlegging av bistands- og informasjonsarbeidet - Utarbeide nye prosjektsamarbeid og søknader i samarbeid med andre prosjektansvarlige og daglig leder.- Bygge nettverk mellom SAIHs partnere i Sør og relevante institusjoner i Norge.- Utvikle og følge opp prosjektsamarbeid med våre partnere. Dette inkluderer faglig bistand, reiser til prosjektene og rapportering. - Utarbeide og følge opp prosjektbudsjetter, utbetaling av midler og innhenting av regnskap og revisjon.- Utarbeide og formidle informasjon om prosjekter, partnere, land og temaer til SAIHs målgrupper i Norge.- Stillingen kan tillegges andre oppgaver av daglig leder.Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:- Relevant høyere utdanning og kjennskap til utdanningsbistand og urfolksrettigheter vil bli tillagt vekt. - Erfaring fra internasjonalt prosjektarbeid og godt kjennskap til bistandspolitiske spørsmål. - Erfaring fra Latin-Amerika.- God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk, spansk og engelsk - Gode organisatoriske og analytiske evner.- Evne til samarbeid, fleksibilitet og krysskulturell kommunikasjon.- Evne til å arbeide selvstendig og under tidspress.Lønn etter tariffavtale. Fleksitid og avtalefestet pensjonsordning.Send søknad med CV og tre referanser til benter@saih.no eller via post til SAIH, Storgata 11, 0155 Oslo.Søknadsfrist: 12. augustNærmere opplysninger fås ved henvendelse til SAIH ved daglig leder Ragnhild Nordvik på tlf: 21 06 34 85/70.SAIH er studenter og akademikere i Norges solidaritets- og bistandsorganisasjon. SAIH jobber med utdanningsbistand, informasjon og politisk påvirkning. Gjennom vekt på høyere og uformell utdanning mobiliserer SAIH unge mennesker til samfunnsansvar og medbestemmelse. SAIHs motto er ”Utdanning for frigjøring”. Målet er sivil, politisk, økonomisk, sosial og kulturell frigjøring. Middelet er utdanning. SAIH har ni ansatte. Styrets leder og to nestledere arbeider i tillegg fulltid på kontoret. SAIH har et årlig budsjett på om lag 3o millioner og støtter utdanningsprosjekter i Sør-Afrika, Zimbabwe, Zambia, Nicaragua og Bolivia.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon