Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH Pride

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. SAIH har en rekke partnere som jobber for å å bekjempe homofobi og transfobi, som du kan bli kjent med under Oslo Pride. Vi har også en egen seksjon i årets parade.

Oppfordrer til å bli med i paraden

- SAIH jobber for at alle skal ha tilgang til inkluderende høyere utdanning, uten å bli diskriminert eller marginalisert. Vi inviterer alle til å bli kjent med hvordan våre partnere i Bolivia og Nicaragua jobber for å fremme skeives rettigheter. Vi skal også gå i paraden lørdag 22.mars under banneret «homophobia has a cure-education», og oppfordrer alle til å bli med, sier Beathe Øgård, leder i SAIH.

Tre arrangementer i forbindelse med Pride House

SAIH har to arrangementer på Pride House, som i år er på Youngstorget i Oslo. Den første arrangementet handler om utdanning som løsning på homofobi, hvor vi ser på situasjonen for lhbt-personer i Latin-Amerika.

Her kan du lese mer om arrangementet

Det andre arrangementet vil vise to korte filmer fra Boliva og Nicaragua, før vi ser nærmere på situasjonen for skeive studenter i disse landene. Du kan lese mer her

I tillegg arrangerer vi en Pride-frokost på Miljøhuset, sammen med Spire. Her vil vi få hilsningstaler fra gjestene våre fra Boliva og Nicaragua. Meld deg på her

SAIH har også en egen seksjon i paraden. Paraden er planlagt å starte klokken 13.00 på Grønland i Oslo og avsluttes i Pride Park et par timer senere. Ta kontakt med leder av SAIH Beathe Øgård på 950 31 719 dersom du lurer på noe.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon