Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH-Lillehammer 2010

- Vi startet det nye året med et styremøte. Noen av våre styremedlemmer er på utveksling dette semesteret, men da vi i utgangspunktet var litt for mange i styret har disse rollene ikke blitt tildelt noen ny, istedenfor har rollene blitt endret og flyttet over på oss andre i styret foreløpig.

- Den 20. januar arrangerte vi "kreativ-workshop", åpent for alle. Vi var 7 stykker som hadde en morsom og kreativ kveld på Ø-110 på HiL, med pizza og brus etterpå. Resultatet ble kjempe bra og morsomt, en annerledes måte å profilere SAIH på og vise at vi er her på Lillehammer. Det mangler fremdeles siste finish på resultatet, men det vil snart være klart for offentligheten og vi vil da legge ut resulatet her med en noe tydeligere og mer forståelig forklaring ;)

- I sammenheng med Vinterfilmseminaret 1-5. februar 2010 "Fra Robben Island til Soccer City" - Sør-afrikanske filmdager på Lillehammer arrangerte vi SAIH-kaffe i anledning filmvisningene. Vinterfilmseminaret er et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Lillehammer, Nansenskolen og Lillehammer kino. For å lese litt mer om dette arrangementet og se hvilke filmer som ble vist kan du klikke her. Filmen "Yesterday" av Darrel Roth, fra 2004, var fantastisk bra og anbefaler alle å se denne. Vil også si at samtalen mellom blant annet Junai D Ahmed og Sør-Afrika ekspert Liv Tørres, på Nansenskolen fredag 5. februar også var veldig god, innsiktsrik og utrolig inspirerende.

Sånn, det var en kort (?!) oppsummering her fra Lillehammer. Skal prøve å få ut noen bilder snart også og også være flinkere med oppdatering på forhånd av en aktivitet istedenfor i ettertid! Ha en flott dag!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon