Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH i OD-finalen med “Elev eller mamma?”

Hvem som vinner avgjøres gjennom en uravstemning og på Elevorganisasjonens elevtinget i Mars. SAIH, Redd Barna og Naturvernforbundet /Natur og ungdom som deltar i finalen (Se info om de andre prosjektene).

Om SAIHs kandidat: “Elev eller mamma?”

Unge indianere i Bolivia og Nicaragua blir diskriminert og får dårlig eller ingen utdanning. Jenter uten utdanning har mindre mulighet til å bestemme over egen kropp og eget liv. De blir mødre tidlig, får færre valgmuligheter og blir lettere ofre for vold og narkotrafikk. Mange ungdommer dras inn i kriminelle narkogjenger fordi de ikke har andre muligheter.

Indianere i Nicaragua og Bolivia har kjempet mot diskriminering og undertrykking i hundrevis av år. De er fattigere og har dårligere helse. Uten utdanning blir veien ut av fattigdom vanskelig for både gutter og jenter.

Relevant utdanning gir ferdigheter og kunnskap som åpner veien for arbeid og videre studier. Ungdom lærer å stå opp for egne rettigheter. Slik endrer de verden!

Indianske ungdommer er lei av å bli diskriminert. De vil bli hørt, og selv bestemme over egen framtid. God utdanning er nøkkelen til å ta egne valg.

OD og SAIH skal bidra til at mange tusen indianske ungdommer får:

Tilgang til utdanning på eget språk Opplæring i jenters rettigheter Utdanning i bærekraftig skog- og jordbrukOpplæring i demokrati og rettigheter

Indiansk ungdom står opp for egne rettigheter. Du kan stå sammen med dem!

Les sammendraget av søknadenog hele søknaden(Se info om de andre prosjektene her). Kandidatene er:

Naturvernforbundet og Natur og ungdom: Våre utslipp = Klimakrise i Langtvekkistan

Verdens rike forurenser klimaet mer enn noen gang – de fattige rammes hardest. Naturkatastrofer og ekstremvær ødelegger framtida for unge i fjellene i Kirgisistan og Tadsjikistan. For oss er de langt vekk, men de slipper ikke unna våre utslipp. Med OD vil vi utdanne ungdom slik at de kan takle klimaproblemene og bestemme over sin egen framtid.

Redd Barna: Voldsfrie skoler

Frykt, vold og kriminalitet preger hverdagen til ungdom i Guatemala, Honduras og Mexico. De siste årene er over 6000 tenåringer drept i et av verdens farligste områder. OD kan gi over 15 000 ungdommer ved 70 skoler god og trygg utdanning som vil hjelpe dem til å velge bort gjenger og kriminalitet og ta gode valg for sine egne liv.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon