Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

"SAIH gjør et viktig bidrag"

–(image) Først og fremst tenker jeg på at utdanning gir mennesker større mulighet til å forme sin egen framtid. Bare tenk på hva utdanning har gjort for kvinners muligheter i det norske samfunnet. Utdanning er et gode alle bør ha tilgang til. Jeg tror utdanning er en av nøklene til å heve mennesker ut av fattigdom. Utdanning er den beste investering – for den enkelte og for samfunnet, sier Norges forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV). - Hvordan kan situasjonen for utdanning bli bedre? –Gjennom internasjonalt samarbeid kan vi bedre situasjonen for utdanning i verden. Jeg har lyst til å trekke fram UNESCO som gjør et viktig arbeid på dette området. Dessuten kan vi bidra ved støtte frivillige organisasjoner, som SAIH, som arbeider for dette. Alle mennesker, barn som voksne, må få muligheten til å tro på seg selv og vise, både overfor seg selv og andre, at også de kan. Vi kan også oppfordre enda mer til utveksling og samarbeid mellom utdannings- og forskningsinstitusjoner i ulike deler av verden.  - Hvordan kan du personlig bidra til utdanning for frigjøring?–Jeg kan oppmuntre andre till å bety en forskjell og bidra til at flere får mulighet til å utdanne seg. Dessuten tar jeg opp dette perspektivet når jeg møter andre lands regjeringsmedlemmer. Jeg kan også bidra ved å samarbeide med organisasjoner og institusjoner som har et engasjement for dette. SAIH gjør et viktig bidrag her, avslutter Aasland.

Gå til Kunnskapsdepartementet.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon