Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH deltar OD-valget 2011

Årets OD-valg står mellom SAIH, Redd Barna og Plan Norge. Valget avgjøres gjennom uravstemning på skolene frem til 4. mars, og endelig avstemning på Elevorganisasjonens Elevting i Bergen 10. mars.

Les mer om Operasjon Dagsverk og Redd Barna og Plan Norges søknader på ODs nettsider.

SAIHs søknad: Ny skole - Ny fremtidI Bolivia og Nicaragua er det lenge siden kolonitiden tok slutt. Men (image) fremdeles blir urfolk og personer med afrikanske forfedre diskriminert. De har et dårlig skoletilbud som gjør at de faller ut av skolen og inn i fattigdom. Urfolk og afroetterkommere er fattigere, har dårligere helse og mindre utdanning enn resten av befolkningen. Jenter har det ekstra tøft. Med bedre utdanning kan ungdom skape et bedre liv og bekjempe diskriminering og fattigdom. Indianske ungdommer og afroetterkommere får ikke en utdanning som er tilpasset deres språk og kultur. De går på skoler bygget for en annen verden enn den de lever i. De fortjener en ny skole slik at de får de samme mulighetene som andre ungdommer.

DU kan bidra til at indianske jenter og gutter får en utdanning som bevarer deres identitet og gjør dem i stand til å skape en bedre fremtid for seg selv og et bedre samfunn for alle. Derfor skal OD2011: • Gi unge urfolk og afroetterkommere mulighet til å få god utdanning på eget språk og tilpasset egen situasjon• Styrke identitet og kjennskap til egen og andres kultur og tradisjon • Gi opplæring i jenters rettigheter• Gi urfolksungdommer lederutdanning og mulighet til å påvirke samfunnetUngdom er lei av å bli diskriminert. De vil ha en ny skole, og en ny fremtid.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon