Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH deltar OD-valget 2010

OD-Valget står mellom SAIH og Kirkens Nødhjelp og avgjøres gjennom uravstemning på skolene, og avstemning på Elevorganisasjonens Elevting. Mer informasjon og Kirkens Nødhjelps søknad finner du her: www.od.no

(image) SAIHs søknad:

Dødsforelska!

Å være forelska krever ofte mot. Mot til å våge å prate med den du liker, til å vise følelser og noen ganger ta vanskelige valg. Men mange ungdommer i Sør-Afrika, Zambia og Zimbabwe må være ekstra modige. Ungdommer som forelsker seg i en av samme kjønn kan bli utsatt for mobbing, voldtekter og drap. Blir de kjærester kan de havne i fengsel. Ingen skal behøve å være SÅ modige.

Homofile ungdommer er spesielt utsatt for mobbing i skolen, også i Norge. I Sør-Afrika, Zambia og Zimbabwe lever mange i daglig frykt for vold og overgrep. Det er en menneskerett å leve i trygghet fra vold – uansett hvem en forelsker seg i.

Fordommer og frykt kan bare bekjempes med kunnskap. Derfor skal OD2010:

Gi opplæring i menneskerettigheter til lærere, lærerstudenter og skoleungdom.Utvikle skolemateriell som gir kunnskap og motvirker mobbing.Gi skeive ungdommer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) mulighet til å fullføre skolen.Gi ungdommer opplæring i rettigheter og styrke skeive ungdommers selvtillit gjennom ledertrening, nettforum, film og drama.

Å være dødsforelska krever mot, men ingen skal måtte risikere mobbing, vold og drap. Du kan bidra til at skeive ungdommer i Sør-Afrika, Zambia og Zimbabwe får en tryggere hverdag og fullfører skolen.

PDF:

Søknad sammendrag

Hele søknaden

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon