Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Rusty Radiator Awards 2014

I 2013 opprettet SAIH en egen prisutdeling for de mest skadelige og de mest kreative innsamlingsvideoene: The Rusty Radiator & The Golden Radiator Awards. Formålet med den internasjonale prisutdelingen er å belyse og endre hvordan de store bistandsorganisasjonene kommuniserer på. Ideen springer ut fra SAIHs arbeid med vårt bilde av Sør og musikkvideoen Radi-Aid: Africa for Norway fra 2012.

2. desember braker det løs - les mer om arrangementet på Facebook! Prisutdelingen vil bli streamet.

Årets nominerteDe nominerte innsamlingsvideoene er valgt ut av årets internasjonale jury, som representerer ulike fagfelt fra ulike deler av verden.

Rusty Radiator-prisen går til innsamlingsvideoen med mest bruk av stereotypier i sin fremstilling. Denne type kommunikasjon er både urettferdig overfor menneskene som portretteres i kampanjen, og hindrer også langsiktig utvikling og kampen mot fattigdom.

I år er Save The Children USA, Concern Worldwide, Christian Children's Fund Canada og Feed A Child South Africa nominert til Rusty Radiator.

Golden Radiator-prisen går til den mest kreative innsamlingsvideoen, som også klarer å skape engasjement og som bruker andre virkemidler enn de stereotypiske fremstillingene. Save The Children UK, Oxfam og SOS Barnebyer Norge har hver sine nominerte videoer i denne kategorien.

Husk å stemme på dine favoritter - innen 30. november!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet
Fem personer betrakter noe som ligger på bakken foran dem. Fem personer betrakter noe som ligger på bakken foran dem.

Nyhet

Kjemper for «den lille freden»

Selv om fredsavtalen i Colombia ble underskrevet i 2016, betyr det ikke at det er fred. SAIHs samarbeidspartnere kjemper hver dag for «den lille freden». Urfolksorganisasjoner, afroetterkommere og studenter er blant de som rammes hardest av konflikten som fortsatt utspiller seg.

Les nyhet
En gruppe studenter rusler over campus på OsloMet. En gruppe studenter rusler over campus på OsloMet.

Nyhet

Hvorfor er det så viktig å engasjere seg?

Student? Da bør du lese videre. Å være frivillig gir deg mange fordeler!

Les nyhet
Fire ungdommer sitter på en gresskledd slette. Fire ungdommer sitter på en gresskledd slette.

Nyhet

Takk for SAIH-tierne!

Husk å betale SAIH-tiere på semesteravgifta. Den gjør nemlig verden til et litt bedre sted.

Les nyhet
Mennesker iført munnbind, holder opp flagg og plakater med bilde av det burmesiske flagget og Aung San Suu Kyi.Mennesker iført munnbind, holder opp flagg og plakater med bilde av det burmesiske flagget og Aung San Suu Kyi.

Nyhet

Mot slutten for militærjuntaen i Myanmar

For noen uker siden ble jeg kontaktet av en sentral kilde i Myanmar som fortalte at europeiske diplomater (inkludert norske) har vurdert å støtte militærets planer om nyvalg for å stabilisere landet. Min informant var sjokkert over denne viljen til å legitimere regimet, selv om det unektelig er i tråd med den realpolitiske pragmatismen som har preget responsen etter kuppet i 2021.

Les nyhet
To elever holder opp hvert sitt kunstverk. To elever holder opp hvert sitt kunstverk.

Nyhet

OD-dagen, studentaktivisme, og kunst

OD-dagen 2023 ansatte vi syv elever fra ungdom- og videregåendeskole i Oslo.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon