Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Rocka fest

Les i pdf her

Fremadstormende Cazadores slipper snart debutskiva. De ladet opp med å feire en viktig femtiåring. (image)

- Hey, er vi bra eller?Vokalist Mats Devik fikk umiddelbart positiv respons på det heller retoriske spørsmålet han stilte fra scenen på Driv i går kveld. Det var nemlig ingen tvil om at publikum satte pris på den rocka retten Cazadores serverte de frammøtte ved studenthuset.Tunge rytmer, men likevel fengende melodiøst, kombinert med helt rolige låter gir løfter om en særdeles variert utgivelse.PlateslippDet gitarsterke bandet har spilt sammen siden august i fjor, og har jobba målretta fram mot sin første EP som nå er rett rundt hjørnet.- Vi har release her på Driv 20. januar - da ser vi dere igjen, oppfordret Devik.Konserten i går var i anledning 50-årsjubileet for SAIH - Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond. De aller fleste studentene i Tromsø bidrar til organisasjonens viktige arbeid gjennom å betale 20 kroner ekstra i semesteravgift. SAIH ville derfor bruke jubileet til å lage en skikkelig fest for studentene i form av en gratiskonsert med Peter Estdahl og Cazadores.Ny vår- Vi er stolte over at det finnes så mye engasjement blant studentene, så vi ville gjerne gi noe tilbake, forteller PR- og webansvarlig i SAIH, Kristoffer Amundsen.Aktiviteten i SAIH har tatt seg skikkelig opp i Tromsø den siste tida. Interessen har økt parallelt med den arabiske våren, og i år har mange studenter engasjert seg i kampanjen «Studentenes kamp for demokrati».

© iTromsø

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon