Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Rekordstor oppslutning om Verdens Beste Nyheter

For tredje år på rad deles det ut en gratisavis med bare gode nyheter over hele landet. Nærmere 400 frivillige deltar på utdelingen i over 40 byer og tettsteder i Norge. I avisen kan du blant annet lese om nedgang i malariasmittede, og fremveksten innen investering i fornybare energikilder.

Målet med kampanjen er å formidle nyheter om fremskritt innen internasjonal utvikling og FNs bærekraftsmål. Gjennom dette, vil kampanjen vise at det nytter å engasjere seg, og at positiv endring er mulig.

Talsperson for Verdens Beste Nyheter, Beathe Øgård, ser frem til årets utdeling. Spesielt ønsker hun å trekke frem engasjementet fra frivillige som vil dele ut avisen som et av årets høydepunkt.

- Vi har opplevd en rekordstor oppslutning om årets utdeling, og måtte etterbestille t-skjorter for å ha nok til alle de frivillige. Avisen deles ut i nærmere 40 byer og tettsteder i hele landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. I år kan du til og med få tak i Verdens Beste Nyheter på Svalbard!

Det er særlig unge mennesker i alderen 16-35 som vil være med på utdelingen, men også folkehøyskoler og lærere som ønsker å bruke Verdens Beste Nyheter som del av undervisningen, har bestilt aviser.

Beathe Øgård er ikke overrasket over dette, og kommenterer:

- Det siste året har vært preget av et nyhetsbilde som reflekterer en verdensorden i oppløsning. Den økende interessen for Verdens Beste Nyheter, indikerer at det er behov for historiene om fremskritt og løsninger, og at dette er nyheter folk vil lese.

I tillegg til utdeling av avisen, vil det være arrangementer i flere norske byer som omhandler tematikken. Følg Verdens Beste Nyheter på Facebook for en oversikt over arrangementene.

Verdens Beste Nyheter er et samarbeidsprosjekt mellom SAIH, Spire og Changemaker, samt en rekke andre bidragsytere. Les mer: www.verdensbestenyheter.no

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon