Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat møtet 01. november 2006

Dato: onsdag 01.11.06

Oppmøte: Anette, Karolina, Silje, Lars

I dag var det igjen ganske dårlig oppmøte… Anette, Karolina og Silje møttes til vanelig tid og diskuterte de to første sakene på lista. Etter dette kom Lars (rett fra kurs i bengali), så diskuterte han og Anette en tredje sak. Tilslutt ble dette et ganske produktivt møte likevel.

Saker:

I) Oppsummering Årsmøte

En kort oppsummering av det viktigste som skjedde på årsmøtet:

Lars ble valg inn i IK (Informasjons Komiteen sentralt). Anette ble valgt inn i landsrådet, som lokallagsrepresentant. Neste års politiske tema blir ”Vårt syn på sør”. Det ble bestemt at lokallagene fra neste år skal få dobbel stemme på årsmøtet (dvs. to delegater). Det ble vedtatt ny varaordning for landsrådet, med 1. 2. og 3. vara. (Hvis eks. Anette ikke kan komme på et møte settes altså en av disse tre inn, men Bislet kan selvsagt sende observatører). Det ble vedtatt ny informasjonsstrategi og resolusjoner for SAIH (se referat fra årsmøtet som kommer senere). Ellers har vi tatt med masse inspirasjon fra å høre om SAIHs arbeid sentralt, samarbeid med partnere og ting andre lokallag har funnet på.

II) Besøk fra Zaran

Anette har fått avtale med Zaran som kan besøke oss neste uke, altså onsdag 8. november kl 16.00. Viktig at alle i lokallaget husker å møte da!!! (som det egentlig er alle onsdager). Zaran vil holde et foredrag om Zambia, og det arbeidet de gjør for rettigheter til mennesker som er berørt av HIV/AIDS. Etterpå vil vi åpne for spørsmål og litt hyggelig sosialisering… Silje skal bake boller og vi kjøper saft og melkesjokolade. :)

Vi ble enige om å legge ut en melding på fronter og invitere alle SEFIA-studenter, samt henge opp noen lapper. I tillegg vil vi prøve å kontakte Blindern og invitere dem til å bli med, er jo fint om vi kan få i gang et samarbeid med dem.

Hjelp til med å spre ordet og overtal folk til å bli med! Dette er en sjanse til å høre om hva tierne/arbeidet vårt går til, og hente fra motivasjon for å fortsette å stå på for SAIH!

III) ”Takk for tierne"- aksjon

Vi har brukt høsten til å delta på seminarer og hatt besøk fra sentralt i SAIH for å lære oss om organisasjonen, så nå er det på høy tid at vi begynner å få informasjonen ut til studenter på høgskolen! For å sparke dette i gang bestemte Lars og Anette i dag at vi vil arrangere en ”Takk for tierene"- aksjon onsdag 15. november.

Da skal vi stå en sentral plass på campus, utstyrt med SAIH t-skjorter og flyers, og dele ut rettferdig morgenkaffe, boller og ”takk for tierne”- smil til trøtte studenter. På denne måten vil vi gi dem en god start på dagen, og en positiv assosiasjon til SAIH. Det er viktig at studenter får vite hva tierne deres går til, og lokallaget vårt blir mer synelige på skolen slik at vi kan få oppslutning på ting vi senere kommer til å arrangere. :)

Håper flere vil hjelpe til med å bake eller stå på stand, meld i fra på anetteremme@hotmail.com.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon